LedenNieuwe fase in de betrekkingen tussen de VS en Israël

De verklaringen en het gedrag van de regering Biden deze week en haar algemene beleid ten aanzien van Israël sinds haar aantreden wijzen op een ommekeer.

Door Caroline Glick | | Onderwerpen: Amerika
De toenmalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Israël in maart 2016. Foto: U.S. Embassy / Wikimedia Commons

Israël werd donderdag opgeschrikt door het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken NASA-wetenschapper Dr. Amber Straughn heeft bevolen haar deelname aan de jaarlijkse bijeenkomst van de Israel Physical Society te annuleren. Het nieuws kwam nadat Straughn woensdag op Twitter had gepost dat haar “reisvergunning is ingetrokken.”

De stap van het State Department, die de schijn wekt van een officiële boycot, zou onder alle omstandigheden verbazingwekkend zijn. Maar de schokkende opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de pogingen van zijn regering om de momenteel onbeperkte bevoegdheden van het Hooggerechtshof te minimaliseren, zijn des te verontrustender.

In schijnbaar terloopse opmerkingen aan verslaggevers zei Biden afgelopen dinsdag beknopt: “Zoals veel sterke supporters van Israël ben ik zeer bezorgd, en ik ben bezorgd dat ze dit [gerechtelijke hervorming] onder controle krijgen. Ze kunnen niet doorgaan op deze weg. Hopelijk handelt de premier op een manier die probeert een echt compromis uit te werken....

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie