Netanyahu is een “man van de vrede”, zeggen Arabieren uit de Golfstaten

Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken en ondertekenaar van Abraham-akkoorden zegt dat hij uitkijkt naar samenwerking met komende Israëlische regering.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Abraham Akkoorden, Bahrein
Netanyahu en de Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Abdullatif bin Rashid Al Zayani (links) wonen de ondertekeningsceremonie van de Abraham-akkoorden bij in het Witte Huis, 15 september 2020. Foto: Avi Ohayon / GPO

De Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Abdul Latef Al Zayani zei zondag dat Manama “echt uitkijkt” naar de samenwerking met de beoogde Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn toekomstige regering.

Zowel Zayani als Netanyahu hebben de Abraham-akkoorden ondertekend, waardoor de betrekkingen tussen Bahrein en Israël in september 2020 zijn genormaliseerd.

Zayani merkte op dat Manama ernaar streeft “verder te werken aan de succesvolle verwezenlijkingen” met Israël, en benadrukte zijn overtuiging dat Netanyahu in vrede gelooft, aldus Israëlische media.

President Isaac Herzog was zondag het eerste Israëlische staatshoofd dat een officieel bezoek bracht aan Bahrein, en begon aan een tweedaagse reis die maandag ook een stop in de Verenigde Arabische Emiraten zal omvatten.

Herzog werd in Manama verwelkomd door Zayani en ambassadeur voor Israël Khaled Yousif Al Jalahma, alvorens naar het Al-Qudaibiya paleis te gaan voor een ontmoeting met Koning Hamad bin Isa Al Khalifa.

“Dit is een groots moment en ik ben zeer vereerd om hier in het Koninkrijk Bahrein te zijn. U staat in de frontlinie om geschiedenis te schrijven in de regio, waar Joden en moslims samen kunnen wonen, de zonen van Abraham, en in vrede verder kunnen gaan,” zei Herzog.

Herzog gaf Al Khalifa een zilveren mezoeza waarvan het ontwerp is geïnspireerd op kronen van Thora-rollen, die de kroning van God als koning symboliseren.

“We zijn ervan overtuigd dat dit bezoek een belangrijke rol speelt bij het consolideren van de betrekkingen tussen onze twee landen en het ondersteunen van onze gemeenschappelijke aspiraties wat betreft het consolideren van vrede en duurzame ontwikkeling in de regio en de wereld,” zei Al Khalifa.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox