Leden van de Verloren Stam van Manasse

550 onlangs naar Israël geëmigreerde mensen bezochten voor het eerst de Westelijke Muur .

Door Yossi A | | Onderwerpen: Jodendom, alijah
Opperrabbijn David Lau en de Bnei Menashe bij de Westelijke Muur. Foto: Yehoshua Halevi, courtesy of Shavei Israel

Met tranen in hun ogen kwamen 550 immigranten van de Bnei Menashe gemeenschap, die onlangs naar Israël zijn geëmigreerd en nu in Galilea wonen, voor de eerste keer in hun leven naar de Westelijke Muur van de Tempelberg, samen met de Opperrabbijn van Israël, Rabbi David Lau. De immigranten hieven gebeden op voor een spoedige immigratie naar het Land van de 5.000 leden van de gemeenschap die nog in het noordoosten van India verblijven.

Shmuel Manlon, 40, een van de immigranten die vandaag bij de Westelijke Muur aankwam, zei: “Het was als een droom die uitkwam voor mij, en ik kon de tranen niet tegenhouden. Het voelt alsof we deel uitmaken van de vervulling van de verlossing.”

De feestelijke gebeurtenis werd voor hen georganiseerd door de organisatie Shavei Israel, die zich al jaren inzet om de Bnei Menashe naar Israël te halen. Onder de deelnemers waren Michael Freund, voorzitter van de Shavei Israel organisatie, Sarshalom Jerby – Directeur van de Afdeling Onderwijs In het JNF, en Rabbi Eli Ben Dahan – Hoofd van de Religieuze Raad in Jeruzalem.

“De ontmoeting en het contact met de stenen van de Westelijke Muur was ongewoon opwindend voor de Bnei Menashe. Voor hen was het niet alleen een symbolische en historische gebeurtenis van een volk dat terugkeerde naar hun land, maar ook een krachtige spirituele gebeurtenis, een die zij tot op de dag van vandaag in hun leven nog niet hebben meegemaakt, “zei Michael Freund.

Volgens de traditie die van generatie op generatie werd doorgegeven, beschouwen de leden van de Bnei Menashe gemeenschap in India zichzelf als afstammelingen van de Manasse stam – één van de tien stammen die aan het eind van de Eerste Tempelperiode, meer dan 2700 jaar geleden, door de koning van Assyrië uit Israël werden verbannen. Hun aantal wordt momenteel geschat op ongeveer 10.500 mensen. Tot op heden zijn ongeveer 5.200 Bnei Menashe naar Israël geëmigreerd dankzij de Shavei Israël organisatie, en ongeveer 5.000 wachten nog steeds in India op de mogelijkheid om naar Israël te emigreren.

“Ik ben erg opgewonden om hier vandaag bij jullie te zijn, want jullie zijn een succesverhaal en we zijn erg blij dat jullie deel uitmaken van het volk van Israël,” zei de Opperrabbijn van Israël, Rabbijn David Lau. “Het Opperrabbinaat is blij en trots om u bij te staan in het zeer succesvolle proces van uw halachische bekering. Dit is precies hoe we het proces willen zien met iedereen die zich wil bekeren en deel wil worden van het Joodse volk. “

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox