LedenLaat de dwazen je niet te pakken krijgen

Ik zend jullie uit als schapen onder de wolven; wees daarom zo sluw als slangen en zo onschuldig als duiven (Matteüs 10:16).

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Bijbel, Bijbelstudie
Arie Eldad shows the public he's "not afraid at all" which is the slogan he chose to run with in his campaign, for the upcoming Israeli elections. In the photo he's seen holding a living snake and even putting the anumal on his wife. Photo by Yossi Zamir/Flash90 Foto: Yossi Zamir/Flash90

Sluw en onschuldig. Dat zijn de kwaliteiten die de Messias wenst voor zijn volgelingen. Hij stuurt ons uit als ‘schapen onder wolven’. Wolven zijn echt enge beesten, maar hoe kunnen ‘onschuldig als duiven’ zich in de jungle van deze wereld gedragen? Ik ben dankbaar dat de Messias ons niet als wezen heeft achtergelaten om als schapen verslonden te worden door mannen en vrouwen die zich gedragen als wilde beesten.

Sommige gelovigen denken dat het enige wat we moeten doen is vertrouwen op de Goede Herder die ons langs stille zal wateren leiden om op grazige weiden uit te rusten, waar onze zachtaardige ziel geen last heeft van het achterbakse gedoe van de vijand.

Voor de rest van ons die voor zich zo goed en zo kwaad als het gaat in een jungle van dwazen proberen staande te houden, wil de Messias dat we ook met de roofdieren leren omgaan. Want de slang die ‘sluwer was dan enig ander beest van het veld’ in de tuin van Eden, die oude, sluwe slang wist op de een of andere manier...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie