Joden gaan de Tempelberg op, buigen en worden gearresteerd

Het blijft elke keer schokkend om te melden dat Joden zijn gearresteerd omdat ze deden wat God hen opdroeg te doen, op de plaats waar Hij hen opdroeg het te doen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Tempelberg
Joodse mannen bestijgen de Tempelberg om het begin van de maand Elul te markeren, een tijd van soul-searching in aanloop naar de Hoge Heilige Dagen. Foto: Maayan Baribai / TPS

Gisteren begon de Hebreeuwse maand Elul, de twaalfde van het Joodse burgerlijke jaar en de zesde kerkelijke maand volgens de Thora. Voor vrome Joden is het een tijd van introspectie en bezinning in de aanloop naar de Hoge Heilige Dagen van Rosj Hasjana en Jom Kippoer.

Ter gelegenheid daarvan gaan religieuze Joden vaak de Tempelberg op, de heiligste plaats van het Jodendom waar hun voorvaderen de opdracht kregen op deze speciale dagen aan de Heer te offeren en hem te aanbidden.

Een groot aantal religieuze Joden is zondag inderdaad de Tempelberg opgegaan, hoewel sommigen het niet ver hebben geschopt. Ze werden snel van de heilige plaats werden verwijderd, omdat zij durfden te doen wat hun voorvaderen deden door de Heer daar te aanbidden.

Joodse mannen wachten in de rij om de Tempelberg binnen te gaan, terwijl gelovigen beneden bidden bij de Westelijke Muur. (Foto: Maayan Baribai / TPS)

Tegen de vroege ochtend waren ten minste zes Israëlische Joodse mannen gearresteerd en met geweld van de Tempelberg verwijderd, omdat zij in het openbaar hadden gebeden voor de God van Israël.

Dit fenomeen is niets nieuws nu Israël worstelt om een door moslims opgelegde “status quo” op de Tempelberg te handhaven. Het gebeurt de hele tijd. En toch is het elke keer weer even schokkend om te moeten melden dat Joden zijn gearresteerd omdat zij deden wat God hun opdroeg te doen, op de plaats die Hij hun opdroeg dat te doen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox