Israëlofobie – we helpen de wereld, maar niet de Joden

De wereld – en de Kerk – verraden de Joden opnieuw.

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: christenen, Hamas, oorlog in Israël
Zijn Joden veilig? Pro-Palestijnse demonstranten in Londen op 21 oktober 2023. Foto: foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nu Israël voor een nieuwe potentiële Holocaust staat, zou je gehoopt hebben dat we onze les geleerd zouden hebben en er alles aan zouden doen om deze keer aan hun kant te staan.

Verenigd Koninkrijk

Maar in plaats daarvan gingen naar schatting 100.000 demonstranten de straat op in Londen om zich aan de kant van de geweldplegers te scharen, terwijl de haat tegen het Joodse volk losbarstte in wat eens de hoofdstad van de beschaafde wereld was.

Ze eisten een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza, vergeleken de Britse en Israëlische premiers met Hitler, beklommen naar verluidt een regeringsgebouw en vielen een hulpverlener aan. Er werden echter maar een paar arrestaties verricht.

Ondertussen werd een vreedzame “gebedsmars” door Joodse wijken in het noorden van Londen afgeblazen, nadat organisatoren onder druk waren gezet door de politie om veiligheidsredenen en intimidatie. Ongeveer 30.000 mensen zouden deelnemen aan de rally ter ondersteuning van Israël, georganiseerd door Christian Action Against Antisemitism. De organisatoren voelden zich “gemuilkorfd” door de politie, die een veel grotere pro-Palestijnse bijeenkomst in het centrum van Londen op dezelfde dag had toegestaan.

Haatzaaien is nu een misdaad in het Verenigd Koninkrijk. Maar wat deed de politie tegenover 100.000 demonstranten die de genocidale waanzin steunden van een organisatie die is toegewijd aan de vernietiging van het Joodse volk? Ze keken gewoon toe en arresteerden een paar mensen. Maar bijvoorbeeld “jihad” (heilige oorlog) roepen, is zeker een duidelijke aansporing tot terroristisch geweld dat specifiek gericht is tegen Joden.

Haatzaaien is dus toegestaan zolang het niet onder de categorieën islamofobie, homofobie of transfobie valt, waardoor de jacht op Joden en christenen wordt geopend. En dat in een land dat ooit gewaardeerd werd om zijn vrijheid van meningsuiting over vrijwel elk onderwerp.

Zuid-Afrika

Wat Zuid-Afrika betreft: als trouw burger van dat land ben ik ontzet over de reactie van dat land op deze crisis. Naledi Pandor, een tot de islam bekeerde minister van Internationale Betrekkingen en Samenwerking, heeft naar verluidt Hamas aan de telefoon gehad om hen aan te moedigen, hoewel ze op de hoogte was van de wreedheden die de eerste indringers op 7 oktober hebben begaan.

President Cyril Ramaphosa, die zich net als zoveel anderen in de wereld in een Palestijnse hoofddoek had gewikkeld, legde alle schuld bij Israël.

Erger nog, slechts enkele dagen voor de aanval gaven Anglicaanse bisschoppen samen met de Zuid-Afrikaanse Raad van Kerken een communiqué uit waarin ze Israël een apartheidsstaat noemden, christelijke zionisten en zionistische Joden demoniseerden en schaamteloos logen over de rechten van Israëlische Arabieren. Na de aanvallen werd Hamas met geen woord veroordeeld.

Opnieuw voelt de Joodse gemeenschap zich verraden door de kerk. Dit alles maakt het des te moeilijker om hen te bereiken met het evangelie, omdat ze een volledig vervormd beeld van de echte Jezus voorgeschoteld krijgen. Een collega in Kaapstad vreest voor de veiligheid van de Joodse gemeenschap in Zuid-Afrika.

Als je bedenkt dat het Joodse politici en ondernemers waren die een grote bijdrage hebben geleverd aan de afschaffing van de apartheid (die van 1948 tot 1990 in Zuid-Afrika werd toegepast), dan is deze antisemitische houding een schokkend verraad van Gods uitverkoren volk. Het volk dat de wereld de kostbare Heilige Schrift heeft gegeven en zo de basis heeft gelegd voor de westerse beschaving, samen met onze onvergelijkbare Verlosser Jezus Christus, die sindsdien het goede heeft gebracht aan de armen.

Het wordt echt tijd dat de kerk, zowel in Zuid-Afrika als hier in het Verenigd Koninkrijk, zich bewust wordt van haar verantwoordelijkheid. We hebben de Joden verraden door te zwijgen tijdens de Holocaust. Nu, te midden van een soortgelijke pogrom, moeten we hen krachtig en onbevreesd bijstaan.

Want wie echt van Jezus houdt, houdt ook van de Joden!


Charles Gardner is de auteur van de volgende boeken: “Israel the Chosen”, verkrijgbaar bij Amazon; “Peace in Jerusalem”, verkrijgbaar bij olivepresspublisher.com en “A Nation Reborn”, verkrijgbaar bij Christian Publications International.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox