Israëlische vertegenwoordiger waarschuwt Rusland: “Jullie zullen betalen voor de steun aan Hamas!”

“Rusland steunt de vijanden van Israël … en Rusland zal ervoor betalen. We zullen winnen, en dan zullen we Oekraïne helpen winnen,” zegt senior Likud-vertegenwoordiger.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Gaza, oorlog
Screenshot.

Een hoog lid van Israëls regerende Likud-partij verscheen op de Engelstalige spreekbuis van de Russische regering, RT (voorheen Russia Today), en bedreigde Rusland vanwege zijn steun aan Hamas en vijanden van de Joodse staat.

Amir Weitmann is de leider van de libertaire factie van de Likud en naar verluidt een naaste vertrouweling van premier Benjamin Netanyahu.

In zijn interview op RT nam Weitmann geen blad voor de mond.

“Ik begrijp dat je op de Russische loonlijst staat en dat dit Russische propaganda is, maar je moet heel voorzichtig zijn,” begon Weitmann. “Want laat me je vertellen dat we deze oorlog zullen beëindigen. We zullen hem winnen omdat we sterk zijn. En daarna zal Rusland de prijs betalen. Geloof me, Rusland zal betalen.”

De ongelovige moderator schoot terug: “Rusland zal betalen?!”

Weitmann legde verder uit waarom en hoe:

“Rusland steunt de vijanden van Israël. Rusland steunt nazi’s die genocide op ons willen plegen, en Rusland zal de prijs betalen. We zullen deze oorlog winnen. Daarna zullen we niet vergeten wat jullie doen, we zullen niet vergeten, we zullen komen, we zullen ervoor zorgen dat Oekraïne wint. We zullen ervoor zorgen dat jullie de prijs betalen voor wat jullie hebben gedaan, jullie als Rusland.”

De volledige video kan alleen worden bekeken op YouTube vanwege de gevoelige beelden. Klik hier om hem te bekijken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox