Israëli’s in Bijbels Hartland elk uur geconfronteerd met terreuraanslagen

“Er is geen ontkomen aan het innemen van Noord-Samaria met veel militaire troepen om het te zuiveren van de nesten van het terrorisme.”

Door Aryeh Savir/TPS | | Onderwerpen: terrorisme, anti-terreur
Israëlische troepen bestrijden een golf van Palestijnse terreur in het Bijbelse hartland. Foto: Flash90

Arabische terroristen hebben elk uur een terreuraanslag uitgevoerd, volgens de gegevens van de alarmcentrale van Judea en Samaria, die de afgelopen woensdag 23 terreuraanslagen registreerde.

Deze aanvallen omvatten schietpartijen, waarvan er één Staff Sergeant. Ido Baruch bij Shavei Shomron doodde, explosieven, een lynchpoging in Nebi Salah, aanvallen met stenen en brandstichting.

De Israëlische veiligheidstroepen hebben maandagavond hun anti terrorisme operaties in heel Judea en Samaria voortgezet, onder meer in de dorpen Beit Sira, Deir Abu Mashal, Esawiya en Hizma.

De troepen opereerden in het dorp Jaba in Samaria en arresteerden twee gezochte personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. De troepen vonden ook munitie en andere wapens. Als onderdeel van de activiteit vuurden terroristen op de Israëlische troepen.

Israëlische troepen opereerden ook in het dorp El Yamoun in Samaria en arresteerden een andere gezochte verdachte. De troepen werden ook daar beschoten.

In het dorp Kafar Naama arresteerden IDF-troepen drie gezochte personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

In totaal werden 10 gezochte verdachten gearresteerd.

Bij de operaties vielen geen Israëlische slachtoffers.

De terroristen die vorige week dinsdag Baruch en zaterdagnacht sergeant Noa Lazar in Jeruzalem doodden (zaterdag 8 oktober), zijn niet gepakt. De veiligheidstroepen zijn nog steeds op zoek naar Udai Tamimi die de aanslag bij de controlepost Shuafat uitvoerde, en naar de terroristen die Baruch vermoorden.

De IDF en de Israëlische veiligheidstroepen hebben meer dan 1.700 terreurverdachten gearresteerd en honderden terreuraanslagen voorkomen in de vijf maanden sinds het begin van Operatie Golfbreker, Israëls antiterreuroperatie die in mei van start ging na verschillende dodelijke terreuraanslagen die het land de afgelopen maanden onderging en waarbij 22 Israëli’s omkwamen.

De Israëlische analist Yoni Ben Menachem van het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) zei echter dat de arrestatie operatie “zijn doel niet bereikt. De Palestijnse Autoriteit kan niet worden vertrouwd om het terrorisme te bestrijden.”

“Er is geen ontkomen aan de verovering van Noord-Samaria met grote troepen voor een beperkte periode en het zuiveren van de nesten van het terrorisme,” zei hij, maar premier Yair Lapid en minister van Defensie Benny Gantz “nemen hun tijd vanwege politieke overwegingen.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox