Israëliërs moeten gewoon de beste zijn

President Herzog van Israël heeft aan het begin van het nieuwe schooljaar een boodschap voor scholieren.

Door Isaac Herzog | | Onderwerpen: school
Premier Yair Lapid bezoekt Israëlische kinderen op eerste schooldag. Foto: Avshalom Sassoni/Flash90

Die speciale dag is weer aangebroken: de dag dat de school begint. Opnieuw beginnen we de aangename koelte van de Hebreeuwse maand Eloel te voelen. De schriften zitten weer in de rugzakken en de boeken ritselen in hun nieuwe omslagen.

Dit jaar, zoals elk jaar, in elke generatie, dragen allen die onze onderwijsinstellingen binnengaan, in hun hart de hoop en de belofte om hun best te doen. Zij willen hard studeren, zich concentreren op hun taken en natuurlijk goed presteren bij alle vakken.

Het is geen toeval dat het begin van het schooljaar samenvalt met de maand van barmhartigheid en vergeving die voorafgaat aan het nieuwe Hebreeuwse jaar. Dit zijn tijden van gewetensonderzoek. Een tijd om na te denken over het verleden en vooruit te kijken naar de toekomst. In deze tijd laten we onze slechte gewoonten achter ons en nemen we ons voor goede en juiste gewoonten te ontwikkelen.

Beste studenten van Israël die deze regels lezen, ik wil jullie een geheim verklappen. Een schooljaar is geen sprint, maar een marathon. U moet plannen maken voor de lange termijn en bereid zijn om elke dag, elke ochtend, hard te werken en de belofte van uitmuntendheid te vernieuwen.

Laat je niet ontmoedigen. Er is geen andere manier, want alleen dan zul je de vruchten plukken van succes en oefening. U moet het land van de geletterdheid omploegen met alle levendige en vertrouwde geest van initiatief en zogenaamde Israëlische choetspa. Soms vergeten we dat dit erfgoed van hard werken dat tot uitmuntendheid leidt, een Israëlisch erfgoed is.

Dit was immers de geest van de mensen die ons land met ijver en hard werken hebben gesticht, en deze geest wordt van generatie op generatie doorgegeven. En net als toen, moeten we vandaag, om de ongewone uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan, gewoon de beste zijn. Om iedereen een stap voor te zijn.

Dit is wat ik wens en eis van alle schoolkinderen in Israël, ja van ons allemaal: Dat de erfenis van Israëlische uitmuntendheid ons vooruit zal stuwen op elk gebied en op elke sfeer. Mogen wij ons ertoe verbinden dit jaar ons best te doen en het in praktijk te brengen op de dag dat de school begint en elke dag die volgt.

Moge het een goed, leerzaam, verrijkend, mooi en succesvol jaar worden!

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox