Israël wil Europa helpen minder afhankelijk te worden van Russisch gas

Weer een voorbeeld van Israël dat de volken zegent, terwijl het conflict in Oekraïne de energiebronnen van Europa bedreigt.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Rusland, energie, Europa
Gezicht op de Israëlische Leviathan-gasverwerkingsfabriek bij de Israëlische stad Caesarea. Foto: Marc Israel Sellem/POOL

Israël wil zijn aardgasproductie voor de kust opvoeren. Het besluit is genomen in het kader van de inspanningen om een overeenkomst met Europa te bereiken. Het doel is alternatieven te bieden voor de Russische energievoorziening.

Jeruzalem wil de productie verdubbelen tot 40 miljard kubieke meter. Om dit te bereiken moeten de huidige projecten worden uitgebreid en nieuwe velden worden ontwikkeld, zo meldt Reuters.

“De hoop is om een relatief snel werkproces op gang te brengen en in de loop van de zomer een kaderovereenkomst te sluiten,” zei Lior Shillat, directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Energie.

“In het begin zal het om kleine hoeveelheden gaan, en langzaam, naarmate de productie- en leveringscapaciteiten toenemen, zal (de hoeveelheden) toenemen,” zei hij, eraan toevoegend dat het waarschijnlijk geen verschil zal maken tot ongeveer 2024.

Volgens het rapport zijn er ook gesprekken over een drijvende fabriek voor vloeibaar aardgas die leveringen aan Europa zou kunnen vergemakkelijken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox