Israël en China werken samen op het gebied van klimaatverandering

Beijing benadrukt dat Israëlische klimaattechnologie en -innovatie belangrijk zijn voor China en voor het versterken van de betrekkingen tussen de twee naties.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: klimaat
Activisten tegen klimaatverandering demonstreren in Tel Aviv. Foto: Tomer Neuberg / Flash90

In het kader van de klimaattop in Sharm el-Sheikh had de minister van Milieubescherming, Tamar Zandberg, een ontmoeting met de Chinese klimaatgezant en met de Chinese onderminister van Milieu. Het doel van deze ontmoeting was de betrekkingen tussen beide landen te versterken en de samenwerking op het gebied van milieu en de aanpak van de klimaatcrisis te bevorderen.

De bijeenkomst ging onder meer over de door China geïnitieerde acties om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de onderhandelingen in het kader van de huidige klimaatconferentie, de noodzaak van alomvattende internationale samenwerking en de nadruk niet alleen op de toezeggingen en verklaringen, maar vooral op de uitvoering ervan.

Zandberg vertelde:

“De Chinese klimaatgezant en de Chinese onderminister benadrukten dat Israëlische klimaattechnologie en innovatie belangrijk zijn voor China. De samenwerking tussen Israël en China bij het creëren van oplossingen om de klimaatcrisis aan te pakken kan een spelbepaler zijn.”


Voor meer over het onderwerp Israël en klimaatverandering, zie:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox