Islamitische Jihad-raket doodt 5 kinderen in Gaza

Een verdwaalde Islamitische Jihad-raket ontplofte in de Gazastrook, waarbij 5 kinderen om het leven kwamen. Dat Israël niettemin de schuld kreeg van deze tragedie is geen verrassing. Maar de video-opname van de lancering laat een ander verhaal zien.

Door TPS | | Onderwerpen: Operatie 'Ochtendgloren', Palestijnse Islamitische Jihad, Gaza
Foto: Abed Rahim Khatib / Flash90

Een raket die door de terreurorganisatie Islamitische Jihad op Israël is afgevuurd, is verkeerd gelanceerd en in de Gazastrook geëxplodeerd. Hierbij zijn ten minste vijf kinderen om het leven gekomen.

Na beweringen in de Gazastrook dat verscheidene kinderen zijn gedood bij een aanval van de Israëlische Defensiemacht (IDF), heeft de IDF gezegd dat om 20.40 uur vanuit de Gazastrook een raket is afgevuurd in de richting van Israël.

Tegelijkertijd werd in de sociale media melding gemaakt van een “bloedbad onder kinderen” in de Imad Akel moskee in de stad Jabaliya, waarbij ten minste vijf kinderen om het leven kwamen en 15 gewond raakten.

Na overleg met het operatiecentrum van de IDF en het brigadecommando verklaarde de IDF dat er op dat moment geen Israëlische aanvallen in het gebied waren geweest. Het zei ook dat de detectiesystemen van de IDF de mislukte lancering hadden geregistreerd.

“We hebben video’s die onomstotelijk bewijzen dat dit geen Israëlische aanval was. De Israëlische veiligheidstroepen hebben in de afgelopen uren geen aanvallen uitgevoerd in Jabaliya,” zei een regeringswoordvoerder.

In de volgende video kunt u zien hoe de raket wordt afgevuurd en hoe hij plotseling omkeert:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox