Iraanse hackers publiceren video’s van bomaanslag in Jeruzalem

De groep die bekend staat als “De staf van Mozes” heeft gemeentelijke beveiligingscamera’s gehackt die gericht waren op de plaats van de Palestijnse terreuraanslag.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Iran, terreur
Ter illustratie. Foto: Rawpixel.com/Shutterstock

De indruk dat Iran achter de jongste golf van Palestijns terrorisme zit, werd vanochtend versterkt toen Iraanse hackers beelden vrijgaven van de dodelijke bomaanslag van gisteren, bij een bushalte in Jeruzalem.

Een Iraanse hackersgroep die zichzelf “De staf van Mozes” noemt, heeft een videoclip vrijgegeven waarop te zien is hoe de bom, geplaatst bij een bushalte bij de ingang van snelweg 1 naar Jeruzalem, ontploft en 23 mensen verwondt, van wie er één later aan zijn verwondingen bezwijkt.

De beelden waren afkomstig van een bewakingscamera langs de weg, wat suggereert dat de Iraanse hackers erin geslaagd waren het computersysteem van de gemeente Jeruzalem of de plaatselijke politie te hacken.

“De staf van Mozes” heeft de afgelopen jaren een aantal cyberaanvallen op Israël uitgevoerd. De meeste daarvan hebben geen schade veroorzaakt aan belangrijke computersystemen. Vorig jaar publiceerde de groep bijvoorbeeld de persoonlijke gegevens (inclusief huisadres en telefoonnummer) van alle leden van een bepaalde IDF-gevechtsbrigade.

Een van de slachtoffers van de terreuraanslag van woensdag ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in Jeruzalem en vecht daar voor zijn leven.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox