‘Ik wil opnieuw het Israëlische volk beschermen’

‘Zonder hen zou ik hier niet meer zijn’, zegt grenspolitieagent E in emotioneel weerzien met medici die zijn leven hebben gered na de aanslag.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: gezondheid, terreur
Foto: Magen David Adom

Het lid van de Israëlische grenspolitie dat bij de recente schietpartij met IS in Hadera gewond raakte, toont zijn dankbaarheid aan de twee verplegers die zijn leven hebben gered. Bij de aanslag werden twee andere agenten gedood in het vuurgevecht met de terroristen. Het team van Magen David Adom (het Israëlische Rode Kruis) was met spoed ter plaatse wist E, tijdens de rit naar het ziekenhuis in het leven te behouden.

Voor E liep de nachtmerrie van de aanslag uiteindelijk goed af toen hij afgelopen week uit het ziekenhuis werd ontslagen. Hij ontmoette daarbij ook nog de verplegers die zijn leven hadden gered, Tzvika Weiss en Yuval Eliyahu. Maar dat was niet alles. Het MDA-team besloot een speciale droom van E te vervullen door hem mee te nemen naar de grote wedstrijd van zijn favoriete lokale voetbalteam, Maccabi Haifa, in de Magen David Adom ‘wensambulance’.

Bekijk het emotionele weerzien in de volgende video (met Engelse ondertiteling):

E zei over de emotionele afsluiting van zijn traumatische ervaring en over de mensen die zijn leven hebben gered:

“Tzvika en Yuval hebben me op de best mogelijke manier behandeld op de plaats van de terreuraanslag. Het is heel goed mogelijk dat ik zonder hen hier vandaag niet zou zijn. Ik was erg emotioneel toen ze me kwamen bezoeken. Dit speciale moment, een week na de aanslag, waarop zij mij begeleiden om de wedstrijd te bekijken, maakt veel emoties los. Om Maccabi Haifa te zien winnen en de spelers te ontmoeten is echt een droom die uitkomt voor mij, en ik bedank iedereen die betrokken was bij het mogelijk maken hiervan, voor de MDA-wensambulance, voor het team en voor het stadion. Nu moet ik me gewoon concentreren op mijn herstel. Ik wil gewoon weer dienen naast mijn vrienden en het volk van Israël beschermen.”

De twee MDA-paramedici, Tzvika Weiss en Yuval Eliyahu, reageerden met:

“Zodra we hoorden van E’s verzoek, boden we ons onmiddellijk aan als het team om deze missie uit te voeren, een kans om wat af te sluiten. Nog maar anderhalve week geleden brachten we hem van de plaats waar de terreuraanslag plaatsvond hevig bloedend naar het ziekenhuis. Vandaag, nu hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen en naar revalidatie gaat, waren we erg blij hem weer te zien onder veel betere omstandigheden, en hem te helpen zijn droom te verwezenlijken. Het maakte ons erg emotioneel om zijn blijdschap en zijn glimlach te zien, en we wensen hem een spoedig herstel en gezondheid. We hopen dat hij op eigen benen naar de volgende wedstrijd kan lopen.”

Uit een persbericht van Zaki Heller, woordvoerder van Magen David Adom (MDA).

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox