IDF geeft beelden vrij van gegijzelden in Shifa ziekenhuis in Gaza

Volgens het Israëlische leger hebben Palestijnse terroristen de gevangen korporaal Noa Marciano in het ziekenhuis vermoord.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Hamas, Gaza
Hamas-Terroristen in het Shifa Ziekenhuis in Gaza-Stadt, 7 oktober 2023. Foto: IDF

Hamas hield ten minste drie van de naar schatting 240 gijzelaars vast die op 7 oktober door Palestijnse terroristen werden ontvoerd in het Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad, aldus de Israel Defence Forces zondagavond.

Het leger presenteerde videobeelden waarop te zien is hoe de gegijzelden naar het ziekenhuis worden gebracht, waar Hamas een terreurinfrastructuur heeft opgezet.

IDF-woordvoerder Rear Admiral Daniel Hagari zei dat de inlichtingendienst bevestigde dat Hamas-terroristen soldaat Noa Marciano “snel” hadden vermoord in het Shifa Ziekenhuis nadat ze daar vanuit gevangenschap was gebracht met niet-levensbedreigende verwondingen.

Naast Marciano, werden twee gijzelaars uit Nepal en Thailand verborgen in het Shifa Ziekenhuis onmiddellijk na het bloedbad van 7 oktober, zei Hagari.

“Het bewijs dat ik u zal overhandigen werd door Israël via diplomatieke kanalen naar de landen van deze burgers gestuurd….. Hamas verborg gegijzelden en vermoordde deze in het Shifa Ziekenhuis. Hamas bouwde tunnels onder ziekenhuizen.”

Hagari toonde vervolgens beelden van Hamas-terroristen die twee niet-Israëlische gevangenen in een militaire jeep naar het ziekenhuis brachten. “We hebben deze twee gijzelaars nog niet gevonden en gered,” zei hij.

“De wereld moet onthouden dat Hamas bejaarden, mannen, vrouwen, kinderen en baby’s gijzelt. De Israëlische defensiemacht heeft de morele plicht om hen allemaal thuis te brengen. We zullen niet rusten voordat we dat gedaan hebben,” voegde Hagari eraan toe.

Vorige week gingen de Israëlische strijdkrachten het Shifa ziekenhuis binnen om een “gerichte” operatie uit te voeren tegen Hamas, aldus de IDF. De troepen vonden wapens, militaire uitrusting en informatie van inlichtingendiensten in het gebouw. Ze vonden ook foto’s van gijzelaars die door Hamas waren meegenomen tijdens de massamoord op 1.200 mensen in Israël op 7 oktober.

In de afgelopen weken heeft Israël uitgebreid bewijs gepresenteerd dat Hamas ziekenhuizen, moskeeën, scholen en andere civiele faciliteiten gebruikt voor haar terreuroorlog tegen Israël en dat de terreurgroep een commandocentrum had in het tunnelsysteem onder Shifa.

Op zondag kondigden de IDF en het Israëlische Veiligheidsagentschap (Shin Bet) aan dat troepen die in het Shifa Ziekenhuis opereerden een 180 meter lange terreurtunnel hadden ontdekt die meer dan 30 meter onder de grond lag.

“De tunnelschacht werd ontdekt in het gebied van het ziekenhuis onder een schuur naast een voertuig, dat talrijke wapens bevatte, waaronder bazooka’s, explosieven en Kalashnikov geweren,” zei het Israëlische leger in een verklaring.

Volgens de IDF was de ingang van de tunnel uitgerust met “verschillende verdedigingsmechanismen” om te voorkomen dat Israëlische troepen binnen zouden komen, waaronder een explosiedeur en een schietschacht.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox