Herzog: ‘Wij zetten ons in voor het christendom in Israël’

“Christelijke gemeenschappen zijn veilig en bloeien op in het Heilige Land,” benadrukte de Israëlische president.

Door Redactie Israel Today |
President Isaac Herzog herhaalt Israëls houding tegenover het christendom in het Heilige Land tijdens een ontmoeting met kerkleiders. Foto: Kobi Gideon (GPO)

President Isaac Herzog bracht woensdag een officieel bezoek aan het Stella Maris-klooster in Haifa om de toewijding van Israël aan zijn christelijke bevolking te bevestigen.

Het bezoek komt middenin een toenemende golf van vandalisme en verbale en kleine fysieke aanvallen door religieuze Joden tegen christenen in verschillende delen van het land.

Lees hier meer over:

Tijdens zijn bezoek ontmoette Herzog lokale vertegenwoordigers van de katholieke, Grieks-orthodoxe, maronitische en anglicaanse kerken.

In zijn opmerkingen wees de president erop dat het christendom diep geworteld is in het Land Israël en benadrukte hij dat “christelijke gemeenschappen in het Heilige Land veilig en gezond zijn, beschermd en bloeiend”.

Herzog bedankte de politie voor het serieus nemen van intimidatie van christenen. “We zijn toegewijd aan de geschiedenis van de christelijke denominaties in het Heilige Land, een bijzondere en unieke geschiedenis die mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd,” zei hij, eraan toevoegend dat het hoogste gebod voor zowel Joden als christenen is om “je naaste lief te hebben als jezelf”.

Pater Jean Joseph Bergara, de abt van Stella Maris, bedankte de Israëlische politici en autoriteiten voor “het uiten van hun steun tegen al deze fenomenen, niet alleen met woorden maar ook met zeer duidelijke daden”.

President Isaac Herzog en zijn vrouw Michal met kerkleiders in het Stella Maris-klooster in Haifa. Foto: Kobi Gideon (GPO)

Ambtenaren van de politie van Jeruzalem hielden dinsdag een soortgelijke bijeenkomst met vertegenwoordigers van de kerk in de heilige stad.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox