Hoofd politie Jeruzalem ontmoet kerkleiders

Het doel van de bijeenkomst was een open dialoog met de christelijke gemeenschap over de recente aanvallen op christelijke instellingen in Jeruzalem.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: christenen
Politiechef van Jeruzalem Doron Turgeman tijdens een bijeenkomst met leiders van de lokale christelijke gemeenschap op 8 augustus 2023. Foto: Israëlische politie

Te midden van een toename van haatmisdrijven tegen christenen in Jeruzalem, hield het hoofd van de politie van Jeruzalem een cruciale bijeenkomst met kerkleiders.

De bijeenkomst vond dinsdag plaats in de Toren van David Museum en werd geleid door de Jeruzalem District Commandant Doron Turgeman en Commandant Avi Cohen. Het doel van de bijeenkomst was om een open dialoog tot stand te brengen over de recente aanvallen op kerken in Jeruzalem, de relaties te versterken en de coördinatie tussen de politie en kerkleiders in heel Jeruzalem te verbeteren.

Een centraal thema van de bijeenkomst was het veroordelen en bestrijden van haatmisdrijven tegen christenen, met name in de Oude Stad. Commandant Avi Cohen presenteerde de lopende operationele maatregelen van de politie en benadrukte zijn vastberadenheid om dergelijke verwerpelijke daden krachtig te bestrijden.

Plaatsvervangend commissaris Doron Turgeman gaf ook commentaar op de kwestie en benadrukte: “We zetten ons het hele jaar in voor uw veiligheid. We zullen ons blijven inzetten voor de vrede en veiligheid van mensen van alle religies en geloofsovertuigingen.” Hij voegde eraan toe dat meer samenwerking en het bestrijden van haatmisdrijven topprioriteiten blijven voor de politie.

Zicht op graven die vernield zouden zijn door Joodse mannen op de christelijke begraafplaats Mount Zion in de Oude Stad van Jeruzalem, 4 januari 2023. Foto Jamal Awad/Flash90

Sinds het begin van het jaar heeft de politie 16 vermeende haatmisdrijven tegen christelijke gemeenschappen en kerken in Jeruzalem onderzocht. Deze incidenten hebben zowel nationaal als internationaal tot bezorgdheid en veroordeling geleid. De bijeenkomst diende als platform voor politie en kerkleiders om samen oplossingen te vinden en de veiligheid van de christelijke gemeenschap in Jeruzalem te garanderen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox