Groot-Brittannië financiert Palestijnse wreedheden

Het wordt tijd dat onze politici Israël zinvolle steun geven.

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: Palestijnen, Verenigd Koninkrijk
Algemeen zicht op het Palace of Westminster. Weten de Britse burgers dat hun belastinggeld bijdraagt aan de financiering van een repressief regime als de Palestijnse Autoriteit? Foto: Daniel Fleisch / Flash90

Nu een nieuwe leider het roer van de Britse regering overneemt van Boris Johnson, is het zeker een goed moment om onze relatie met Israël te herzien.

Conservatieve leiders hebben zichzelf traditioneel omschreven als ‘vrienden van Israël’, maar dit heeft de onderliggende, en al lang bestaande, vijandigheid van ons ministerie van Buitenlandse Zaken niet echt aangetast.

Nu blijkt dat Groot-Brittannië sinds 2011 Palestijnse veiligheidsdiensten heeft opgeleid en gefinancierd, ten koste van miljoenen voor de belastingbetaler. Dit zijn dezelfde mensen die critici van PA-president Mahmoud Abbas martelen, volgens een onthulling van de Jewish Chronicle waarin 14 leden van de Preventive Security Organization van de PA in juni 2021 op CCTV werden betrapt bij de ontvoering van de Palestijnse mensenrechtenactivist Nizar Banat.

Hij stierf in het ziekenhuis na klaarblijkelijk een brute behandeling te hebben ondergaan in de handen van Palestijnse veiligheidstroepen. Meer recente oproepen voor gerechtigheid over zijn moord zijn beantwoord met verdere arrestaties.

Toch is Abbas – een ontkenner van de Holocaust en volgende week 50 jaar geleden betrokken bij het bloedbad in München – vastbesloten om Israël te vernietigen.

Wij van onze kant blijven onze vriendschap met Israël betuigen, maar dragen tegelijkertijd bij tot de potentiële vernietiging ervan, net zoals we in het verleden hebben gedaan door herhaaldelijk tegemoet te komen aan Arabische eisen.

Het is tijd om deze cyclus van corruptie, misbruik en geweld te doorbreken. En dat zal niet gebeuren door het doodlopende beleid van een “tweestatenoplossing” voort te zetten.

We moeten dringend terug naar het beleid dat onze regering in het begin van de 20e eeuw heeft vastgelegd en dat nadrukkelijk gericht was op het herstel van het Joodse volk. Het kwam tot stand door een juist begrip van Gods plan voor de wereld (vervat in de Joodse Bijbel) en in het bijzonder voor Zijn uitverkoren volk.

Mannen als Lord Shaftesbury, Charles Spurgeon en bisschop J.C. Ryle interpreteerden een reeks profetieën over de terugkeer van Joden naar hun oude land vanuit elke hoek van de planeet op de juiste wijze.

Het was daarom onze plechtige plicht, als christelijke natie, om zo’n uitkomst mogelijk te maken. En ja, we begonnen goed, door Jeruzalem te veroveren op de Turken en door te beloven Gods volk daar opnieuw te vestigen, door middel van de Balfour Verklaring die daar onmiddellijk aan voorafging.

Maar we verloren al snel de moed toen we zwichtten voor Arabische bedreigingen en rellen. Maar ondanks ons verraad werd Israël opnieuw geboren en behoort het vandaag tot de leidende naties van de wereld. Maar we hebben duidelijk onze les niet geleerd, want we blijven haar veiligheid en toekomst ondermijnen.

Kolonel Richard Kemp, voormalig commandant van de Britse strijdkrachten in Afghanistan, zegt:

“Banat was een voorvechter van democratie, maar de PA is corrupt. Er zijn talloze landen in de regio die bestaan op onderdrukking en corruptie, en dat wij nog zo’n staat aanmoedigen is moreel bankroet. Brits geld zou niet naar krachten moeten gaan die mensen martelen en vermoorden.”

Naar verluidt gebruikt het zogenaamde Britse ondersteuningsteam zijn invloed om de Palestijnse strijdkrachten te hervormen. Maar een deel van hun training omvat naar verluidt het onderwijzen van “inclusiviteit en genderbewustzijn” – de nieuwe religie van links die waarschijnlijk niet zal bijdragen aan vrede.

Voormalig Labour parlementslid Joan Ryan zei:

“De aanzienlijke hoeveelheid hulp die het VK in goed vertrouwen heeft gegeven wordt misbruikt door corrupte en gevaarlijke krachten binnen de PA.”

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zou hebben gezegd:

“De Britse regering is er duidelijk over dat er verdere verbeteringen nodig zijn in de Palestijnse veiligheidssector. Wij maken ons regelmatig zorgen over de behandeling van klachten over mishandeling, willekeurige detentie of schendingen van de mensenrechten op de hoogste niveaus van de PA, waaronder het uitblijven van een transparant onderzoek en het afleggen van verantwoording na de dood in gevangenschap van Nizar Banat”.

De nieuwe religie van onverhulde ‘woke’ moet worden vervangen door een terugkeer naar de “oude religie” waarop Groot-Brittannië en de westerse beschaving zijn gebouwd, en die is samengevat in de Joodse Bijbel, die absoluut duidelijk maakt aan wiens kant we moeten staan.

In de woorden van de profeet Jesaja: “Want het volk en het koninkrijk die u [Israël] niet zullen dienen, zullen vergaan en die volken zullen totaal verwoest worden.” (Jesaja 60:12). Zou dit de reden kunnen zijn waarom wij in deze tumultueuze tijden met zoveel crises worden geconfronteerd? En op dit punt moet de Kerk (die nooit had kunnen bestaan zonder de Joden) het voortouw nemen om onze politici uit te dagen. Want het oordeel begint bij het huis van God. (1 Petrus 4:17)


Charles Gardner is auteur van Israel the Chosen, verkrijgbaar bij Amazon; Peace in Jerusalem, verkrijgbaar bij olivepresspublisher.com; To the Jew First, A Nation Reborn, en King of the Jews, allen verkrijgbaar bij Christian Publications International.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox