LedenGeloof en zingeving vinden in een digitale wereld

door David Lazarus

Een Messiaans-Joods netwerk van leiders waar we op de harde manier hebben geleerd dat uitsluitend via e-mail en sms communiceren gevaarlijk kan zijn.

Verliezen we het vermogen om intermenselijk te communiceren? Foto: Gili Yaari / Flash90

Laten we eerlijk zijn. We leven in een van de grootste revoluties in de geschiedenis, met ingrijpende veranderingen die de manier waarop we leven, denken en geloven hebben veranderd. Velen van ons voelen zich vervreemd, gefrustreerd en bezorgd over wat we zijn kwijtgeraakt.

Hoewel velen van ons denken dat de nieuwe digitale technologieën iets te maken hebben met de onzekerheid, is het niet altijd duidelijk wat nu precies het probleem is.

Simpel gezegd hebben deze nieuwe digitale technologieën de manier waarop wij communiceren veranderd. Communicatie is de sleutel tot alles wat wij doen en denken en hoe wij leven. Alvorens in te gaan op de vraag hoe de nieuwe manieren van communiceren onze wereld veranderen, moeten we eerst nagaan waarom communicatie zo belangrijk is.

Het zijn niet alleen woorden

Communiceren met woorden is verreweg het krachtigste natuurlijke, door God aan de mens gegeven vermogen. God zelf moest de krachten beperken die inherent zijn aan ons vermogen om woorden te gebruiken om samen te werken, toen de volkeren van de aarde dezelfde taal spraken waardoor zij een...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie