“Elke Jood moet sterven, dat staat in de Koran”

De Joden zijn teruggekeerd op grond van een Bijbelse belofte, terwijl de plaatselijke Arabieren hen dood willen hebben omdat de Koran dat heeft bevolen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, Joden, Koran
"Elke Jood moet sterven," zegt een Palestijnse Arabische jongere in Oost-Jeruzalem tegen een Israëlische verslaggever. Foto: Screenshot van Kanaal 12

Vergis u niet, en laat u niet misleiden door de westerse machthebbers en media: Het Israëlisch-Palestijnse conflict is in de kern een godsdienstoorlog.

Het Joodse volk is naar dit land teruggekeerd op grond van een Bijbelse belofte. En achter de Palestijnse campagne om het herstel van Israël ongedaan te maken, gaat het bevel van Allah in de Koran schuil om elke Jood te doden.

Tenminste, dat is wat Palestijnse kinderen tegenwoordig wordt geleerd.

Dat is wat de Arabisch sprekende Israëlische journalist Ohad Hemo deze week ontdekte tijdens een ongemakkelijk gesprek met een groep Palestijnse Arabische jongeren in Jeruzalem.

Hemo was naar het oostelijk deel van de stad gereisd om informatie in te winnen over de verontrustende toename van steun voor Hamas onder de plaatselijke Arabische bewoners na de gewelddadige rellen op de Tempelberg van vorige maand.

“Hamas-leider Yihya Sinwar riep op tot het afslachten van Joden,” vertelde Hemo de jongeren, kennelijk in de hoop hen ervan te weerhouden zich bij zo’n gewelddadige beweging aan te sluiten.

“Ja, elke Jood moet sterven,” antwoordde een van de jongeren.

“Maar ik ben een Jood. Moet ik sterven?” vroeg Hemo.

Het antwoord kwam zonder aarzelen: “Ja! In de Koran staat dat elke Jood moet sterven!”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox