Een Jood en de woede van de wereld

De hysterie rond Itamar Ben-Gvir laat zien waar we zijn op de profetische “eindtijdkalender”.

Door Ryan Jones |
Wat zijn motivatie ook is, Itamar Ben-Gvir werpt een licht op het verzet van de wereld tegen Gods wil en verlossingsplan. Foto: Ohad Zwigenberg/POOL

Of je nou van ‘m houdt of hem haat, het met hem eens bent of juist totaal niet: Itamar Ben-Gvir is een barometer geworden van de internationale houding tegenover het profetisch herstel van Israël.

In de Bijbel staat duidelijk dat de fysieke wedergeboorte van Israël, waarvan wij reeds getuige zijn geweest, slechts een eerste stap was. Deze zal gevolgd worden door een geestelijk ontwaken dat er toe zal leiden dat de naties van de wereld zich tegen de Joodse staat zullen keren.

Itamar Ben-Gvir en zijn “escapades” kunnen een aanwijzing geven over waar we zijn op deze tijdlijn.

Is het niet grappig hoe één enkele Jood zo’n internationale opschudding kan veroorzaken, alleen maar omdat hij als Jood naar een plek gaat waarvan ze zeggen dat Joden er niet mogen komen?

Is er een andere nationaliteit of etniciteit die zo’n wereldwijde opschudding kan veroorzaken, alleen vanwege wie ze zijn in een bepaalde plaats en tijd? Dit lijkt een unieke Joodse eigenschap te zijn.

Een grote groep Amerikanen die bij de belangrijkste moskee in Teheran verschijnt zou misschien de krantenkoppen halen, maar een enkele Amerikaan zeker niet. Een groep Russische patriotten die momenteel door Kiev marcheert zou de aandacht trekken. Maar een eenzame Rus? Vast niet.

Alleen een Jood kan door enkel zijn aanwezigheid op een plaats die voor hem verboden terrein is, zo’n opschudding veroorzaken dat een vergadering van de VN-Veiligheidsraad nodig is.

We zagen hetzelfde gebeuren met het bezoek van Ariel Sharon aan de Tempelberg in september 2000, dat de wereld de aanleiding noemt voor het uitbreken van de Tweede Intifada. Eén enkele Jood die alleen maar op de “verkeerde plaats op het verkeerde moment” was, had de regio in beroering gebracht.

Voor hen die ogen hebben om te zien en oren om te horen, is dit opnieuw een bewijs – niet van Israëls unieke gruwelijke gedrag (zoals de media het graag afschilderen), maar eerder van Israëls unieke, door God opgedragen rol in onze wereld.

Denk er even over na. Waarom zou het iemand iets kunnen schelen wat deze ene Joodse man doet? Elke dag worden op veel plaatsen in de wereld religieuze gevoeligheden in verschillende mate beledigd, vaak met gewelddadige reacties van de ene of de andere groep, en niemand kijkt om. In feite weet 99% van de mensen niet eens dat het gebeurd is, en het kan ze ook niet schelen.

Maar een Jood op de Tempelberg? Dat is iets bijzonders! Het leidt ertoe dat de grootste machten ter wereld bijeenkomen voor een spoedzitting.

Dat komt omdat deze grote wereldmachten, of ze het nu toegeven of niet, een speciale status toekennen aan de dingen die God speciaal heeft genoemd – namelijk het volk Israël en hun heilige berg in Jeruzalem.

Op deze manier is de overdreven negatieve aandacht van de wereld voor Israël en de acties van een enkele Israëlische Jood een onbewuste erkenning van het bestaan van God en het waarheidsgehalte van de Bijbel. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een erkenning is van Gods soevereiniteit. Want de VN probeert de Joden te vertellen dat zij niet mogen doen wat de God van Israël hen heeft opgedragen, namelijk de Tempelberg bezoeken om Hem te aanbidden.

Wij zijn er getuige van dat de volkeren van de wereld samenzweren tegen de Almachtige, ook al erkennen zij dat niet als zodanig. En het is voor hen alleen mogelijk om dat op deze manier te doen omdat de wedergeboorte van Israël als natie Joden als Itamar Ben-Gvir in staat heeft gesteld om hun toewijding aan God en Zijn Woord (na 2000 jaar ballingschap) weer soeverein en onafhankelijk tot uitdrukking te brengen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox