Binnenkort ‘grootste test’ om Iran van kernwapens te weerhouden

IDF-inlichtingen officier onthult ook dat Iran heeft overwogen een terroristische aanval uit te voeren tijdens het WK in Qatar.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Iran
IDF-chef van de Militaire Inlichtingendienst Aharon Haliva onthult de laatste stappen van Iran tijdens een conferentie aan de Tel Aviv University op 21 november 2022. Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

Iran zal binnenkort beginnen met het verrijken van ten minste een “symbolische” hoeveelheid uranium tot 90%, hoewel het onwaarschijnlijk is dat het een gooi doet naar de bom, zei IDF Military Intelligence Directorate chief Majoor Generaal Aharon Haliva op maandag.

Tijdens een conferentie georganiseerd door het Institute for National Security Studies, waarschuwde Haliva dat Teheran “aanzienlijke vooruitgang” had geboekt met zijn nucleaire programma. En dat de internationale gemeenschap binnenkort voor haar “grootste test” zou staan om te voorkomen dat de Islamitische Republiek de bom zou bemachtigen.

Haliva onthulde ook dat Iran heeft overwogen een terroristische aanslag te plegen tijdens het wereldkampioenschap voetbal, dat afgelopen zondag is begonnen, maar dat ze vreesden dat dit negatieve gevolgen zou hebben voor gastland Qatar.

Bovendien loopt het Iraanse regime volgens hem momenteel geen gevaar om ten val te worden gebracht, ondanks de aanhoudende protesten in het land, de internationale sancties en de groeiende woede over de militaire steun aan Rusland in de oorlog in Oekraïne.

De opmerkingen van Haliva komen een dag nadat IDF stafchef Luitenant-Generaal Aviv Kohavi in de Verenigde Staten is aangekomen voor een vijfdaags bezoek dat zich zal toespitsen op het nucleaire programma van Iran en op regionaal expansionisme, en nadat de raad van bestuur van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie van de Verenigde Naties, die uit 35 landen bestaat, een resolutie heeft aangenomen waarin Teheran wordt bevolen onmiddellijk mee te werken aan een onderzoek naar uraniumsporen die zijn ontdekt op drie niet-aangegeven locaties.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox