Biden ter verantwoording: Israël ongelukkig met toenadering tot Iran

Bennett en Lapid noemen het besluit van het Witte Huis om de Iraanse Revolutionaire Garde van de lijst van terreurgroepen te schrappen een “belediging voor alle slachtoffers”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Verenigde Staten, Iran
Bennett en Lapid vragen zich af waarom de regering-Biden plotseling denkt Iraanse beloften te kunnen vertrouwen. Foto: Marc Israel Sellem / POOL

Het is geen geheim dat Israël niet zo blij is met het nieuwe nucleaire akkoord met Iran dat uit de lopende besprekingen in Wenen naar voren is gekomen. Maar misschien nog flagranter in de ogen van Jeruzalem zijn sommige van de toenaderingen tot Iran die in het akkoord zijn opgenomen.

Premier Naftali Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid waren bijzonder ongelukkig met berichten dat Washington overwoog de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) van de lijst van terroristische organisaties te schrappen.

In een gezamenlijke verklaring aan het adres van de regering-Biden waarschuwden Bennett en Lapid:

“De Revolutionaire Garde is een terroristische organisatie die duizenden mensen heeft vermoord, waaronder Amerikanen. Wij kunnen moeilijk geloven dat de Verenigde Staten deze uit de definitie van een terroristische organisatie zullen schrappen.

“De Iraanse Revolutionaire Gardes zijn Hezbollah in Libanon, ze zijn de Islamitische Jihad in Gaza, ze zijn de Houthi’s in Jemen, ze zijn de milities in Irak. …Zij doden Joden omdat zij Joden zijn, christenen omdat zij christenen zijn, en moslims omdat zij zich niet aan hen overgeven,” luidt de aanklacht in de verklaring.

“De poging om de Revolutionaire Garde niet langer als terroristische organisatie te zien is een belediging voor de slachtoffers en het uitwissen van een gedocumenteerde realiteit, met ondubbelzinnig bewijs.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox