Bennett maakt bruid en bruidegom blij in …. Bahrein

Het gebeurt niet elke dag dat de premier van Israël zijn zegeningen en een huwelijksgeschenk stuurt naar een echtpaar in de Perzische Golf

Door Yossi Aloni |
Bennett ontmoet lokale leiders in Bahrein. (Foto: Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken)

Tijdens zijn staatsbezoek aan Bahrein vorige maand had premier Naftali Bennett een ontmoeting met uitmuntende studenten en lokale jonge ondernemers. De premier hield een open en eerlijk gesprek met de jongeren over toekomstige samenwerking tussen de twee landen, waarbij Basham al-Tatan, een manager informatiesystemen die het evenement bijwoonde, een vraag voorlegde aan de Israëlische leider en vermeldde dat hij over ongeveer een week ging trouwen. Premier Bennett was opgetogen dit te horen, bood zijn gelukwensen aan en een tip voor een succesvol leven samen, namelijk geduld en respect.

Deze week trouwde Basham nadat het huwelijk was uitgesteld, omdat zijn toekomstige vrouw het coronavirus had opgelopen.

Bennett’s boeket. (Foto: Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken)

Bennett stuurde een doos bonbons en vergulde bloemen naar het jonge paar en plakte er een wenskaart met zijn persoonlijke handtekening bij. Op de kaart schreef de premier: “Voor het pasgetrouwde stel wens ik jullie geluk met jullie huwelijk en liefde, geluk en gezondheid samen voor de rest van jullie leven. Hartelijke groeten – Naftali Bennett.”

De bruid en bruidegom waren zeer ontroerd door het gebaar, en gaven hun dank terug door een bericht te sturen aan de Israëlische ambassadeur in Bahrein, Eitan Na’eh. “Heel erg bedankt. We vonden het geweldig. Mijn vrouw is zo blij. Ik deelde een foto van het boeket met mijn moeder en ook zij waardeert het gebaar echt”, schreef de jonge Bahreinse man die later ook een bedankbriefje naar Bennett persoonlijk stuurde.

Premier Naftali Bennett reageerde naar de Israëlische pers: “Een klein gebaar kan de brug tussen de volkeren versterken en een nieuwe vrede verwarmen. Ik ben een groot voorstander van onze betrekkingen met de Golfstaten en ik was opgetogen om een bruid en bruidegom gelukkig te maken.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox