Apart zetten Joden en Christenzionisten in Nederland

Anti-Israël groep dient juridische eis in om pro-Israël uitingen van universiteitsmedewerkers te onthullen

Door Yossi Aloni | | Onderwerpen: antisemitisme
Een anti-Israël demonstratie in het centrum van Amsterdam. Foto: Hadas Parush / Flash90

De Opperrabbijn van Nederland, Benjamin Jacobs, die ook aan het hoofd staat van het Comité ter Bestrijding van Antisemitisme van de Vereniging van Joodse Organisaties in Europa (EJA) verklaarde in een reactie:

De Nederlandse opperrabbijn Benjamin Jacobs.

Dit is een eis die de ergste stank van antisemitisme verergert en doet denken aan de eis aan burgemeesters in Nederland om informatie over Joden te verstrekken aan Duitse bezetters tijdens de Holocaust.

De Rights Forum groep is mij goed bekend, en het is belangrijk om duidelijk te zijn, het moet duidelijk zijn, ze willen elke Israëli, en elke Jood aan de Nederlandse universiteiten aanpakken, om het verwrongen idee te bevorderen dat het Nederlandse universitaire systeem een of andere dubieuze zionistische/joodse complot opereert. Het stinkt naar antisemitisme, maar het verbaast me niet gezien de reputatie van deze groep.

Wat rabbijn Jacobs en vele anderen die op dit nieuws reageerden echt verontrustte, was het feit dat zoveel universiteiten in Nederland bereid zijn om aan dit flagrante antisemitische verzoek te voldoen.

De rabbijn voegde daaraan toe: “Het is belangrijk om te benadrukken dat het verschil tussen antizionisme en antisemitisme heel dun is. In al mijn vele jaren in Nederland kan ik me zelden zo’n giftige omgeving voor Joden herinneren. Dit is een afschuwelijke overgave aan de eisen van een openlijk vijandige groep tegenover Israël, de enige Joodse staat in de wereld.

Ook duidelijk het doelwit van het Rights Forum en zijn schandalige verzoek zijn degenen die zijn aangesloten bij pro-Israël christelijke organisaties (christelijke zionisten, zo u wilt), met inbegrip van Israel Today’s partners bij Christenen voor Israël.

De ‘Rights Forum’, de groep achter dit verzoek, werd opgericht door de voormalige Nederlandse premier Dries van Agt, die een geschiedenis heeft van antisemitische tirades. Onlangs nog beschuldigde hij de Joodse inwoners van Judea en Samaria ervan dat zij stelselmatig hun Palestijnse Arabische buren vergiftigen, een Palestijnse beschuldiging die doet denken aan de middeleeuwse antisemitische ‘bloedsprookjes’ waarbij gesteld werd dat de Joden Christelijke kinderen doden, en hun bloed verwerkte in hun matzes, of dat de Joden waterbronnen vergiftigden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox