Angst voor dreigende Iraanse aanval: maatregelen worden genomen

Na de moord op een hooggeplaatste Iraanse commandant wordt er vergelding verwacht.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Iran
Iron Dome batterijen zijn versterkt in het noorden van Israël in voorbereiding op een verwachte Iraanse aanval. Foto: Flash90

Israël is er vrij zeker van dat Iran in de nabije toekomst een aanval plant. Op dit moment worden alle voorzorgsmaatregelen genomen met het oog op de verschillende manieren waarop de Islamitische Republiek zou kunnen toeslaan.

De verhoogde waakzaamheid volgt op de recente moord op een hooggeplaatste commandant van de Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) in Teheran. Israël wordt ervan verdacht achter de aanslag te zitten.

Maandag ontvingen ongeveer 100 Israëli’s die momenteel op vakantie of op zakenreis in Turkije zijn, sms-berichten van het Israëlische ministerie van Defensie waarin zij met klem werden verzocht zich gedeisd te houden en zo spoedig mogelijk naar huis terug te keren.

Specifieke inlichtingen wezen erop dat Iran zou kunnen proberen Israëli’s in het buitenland te ontvoeren of te doden. De Iraanse staatsmedia publiceerde een stuk waarin vijf vooraanstaande Israëlische hightech- en cyberbeveiligingsdeskundigen werden genoemd die “gezocht” zouden worden.

De Iraanse vergelding zou ook kunnen komen van haar strijdkrachten en gevolmachtigden in Syrië en Libanon, zeer waarschijnlijk in de vorm van grond-grondraketten.

Ter voorbereiding heeft Israël maandag zijn raketverdediging in het noorden van het land opgevoerd, volgens de Israëlische publieke televisiezender Kan.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox