Aanhoudend terreur – aanval met mes verijdeld

Terrorist rende met mes op Israëlische soldaten af die snel reageerden en de aanvaller neutraliseerden.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: IDF, terreur, aanslag
Screenshot Twitter

Gisterochtend vond bij een controlepost van het Israëlische leger in Midden-Samaria een poging tot een mesaanval plaats. Een terrorist liep met getrokken mes op twee Israëlische soldaten af. De soldaten reageerden echter snel en konden de aanvaller neutraliseren.

Dit is de tweede verijdelde aanslagpoging binnen 30 uur in de omgeving van de stad Nablus.

Maandagavond werd een poging tot een aanslag met een bijl verijdeld op het knooppunt Tapuach. Een politieagent ontdekte toen bij een voertuigcontrole een bijl in de auto van een Arabier. Na de arrestatie werd een zelfmoordbrief gevonden waaruit bleek dat de terrorist van plan was een aanslag te plegen.

Het hoofd van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, heeft de regering van premier Bennett bekritiseerd na de aanslag van vandaag. Hij zei dat de Israëlische regering haar afschrikking heeft verloren.

“Opnieuw worden we wakker op een ochtend waarop terroristen van de Palestijnse Autoriteit, op klaarlichte dag en zonder nadenken, Israëli’s proberen te vermoorden,” zei hij, terwijl hij de Israëlische veiligheidstroepen bedankte.

“De hele Israëlische natie staat achter de IDF-soldaten, de Israëlische politie en de veiligheidstroepen, die dag na dag moorddadige terreuraanslagen in Samaria en in het hele land voorkomen.”

Op dit Twitter-account ziet u de beelden van de poging tot een mesaanval op dinsdagochtend.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox