LedenWoorden van hoop en wijsheid van David Ben-Goerion

Israëls eerste premier was zich ten volle bewust van de profetische betekenis van Israëls wedergeboorte en van de noodzaak om dit aan de toekomstige generaties over te brengen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: David Ben-Goerion
David Ben Goerion in 1959.

De liefde van David Ben-Goerion voor de Bijbel, inclusief het Nieuwe Testament, is algemeen bekend. Ik herinner me dat ik een exemplaar van het Hebreeuwse Nieuwe Testament vond op het originele bureau van Israëls eerste minister-president, dat bewaard werd op het kleine bureau in zijn vakantiehuisje waar hij en zijn vrouw Paula woonden in de Negev-woestijn in Sde Boker.

Ben-Goerion arriveerde op 7 september 1906 per schip in de haven van Jaffa in het Land Israël en werd uiteindelijk een politieke en intellectuele reus, hoewel hij slechts 1,52 meter lang was.

In 1958 werd de allereerste omvangrijke studie, die uitsluitend was gewijd aan de correlatie van archeologische en historische vondsten in Israël met Bijbelse teksten, gepubliceerd. Ter gelegenheid van Israëls tienjarig bestaan als Joodse Staat werd Ben-Goerion, zelf een groot visionair, passend gevraagd om de inleiding te schrijven op het deel over de vroegere Profeten.

In die tijd werd het vijfdelige meesterwerk, getiteld “Views of the Biblical World“, geprezen als een mijlpaal waarin de beste Joodse en Christelijke bijbelgeleerden en archeologen samenkwamen, waaronder Benjamin Mazar, William Albright, Yigael...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie