Wie wil er chatten met Jezus of de profeten?

Sinds eind juli is de app BiblePics op de markt, waarmee gebruikers met verschillende figuren uit het Oude en Nieuwe Testament kunnen praten.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Bijbel
Foto: BiblePics

Sinds eind juli is er een nieuwe Bijbelse AI-app op de markt. Het Israëlische bedrijf BiblePics gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om mensen in gesprek te laten gaan met bijbelse figuren. Met de app kunnen gebruikers praten met verschillende figuren uit het Oude en Nieuwe Testament.

Personages om mee te chatten zijn onder andere Jezus en Maria, de apostelen, profeten zoals Mozes en Jona, Hebreeuwse koningen zoals David en Salomo, plus Adam en Eva, de aartsvaders en nog veel meer. Deze app zal bij sommigen waarschijnlijk op onbegrip stuiten, omdat het bijbelse thema uit onze tijd wordt gecombineerd met alle technologische snufjes en nieuwe ideeën. Maar toch moet er iets over geschreven worden en uiteindelijk kan iedereen voor zichzelf beslissen.

De website van de app beschrijft zichzelf als een platform waar gebruikers troost, leiding en inspiratie kunnen vinden door middel van hun gesprekken. “Lees de Bijbel. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en leringen van het Oude Testament met onze selectie boeken. Kies een boek en verken de thema’s en boodschappen,” luidt een tagline die de nieuwe app introduceert. “Chat met bijbelse personages. Vraag advies en betreed de poort naar bijbelse wijsheid.”

De kern van BiblePics is de convergentie van kunstmatige intelligentie en bijbelse verhalen. De innovatieve aanpak van het platform maakt gebruik van AI-technologie om het verkennen en begrijpen van de Bijbel te verbeteren. Door middel van visuele beelden, interactieve tools en AI-gestuurde functies neemt BiblePics gebruikers mee op een transformatieve reis en creëert het een ongeëvenaarde verbinding met de diepe wijsheid van de Bijbel.

BiblePics heeft met zijn app een werkelijk buitengewone creatie tot stand gebracht op het gebied van technologische hoogstandjes en intellectuele bezigheden. Sinai Elihai, het brein, is een gerespecteerd voormalig Googler, groeimarketingconsultant en trotse vader. Hij leidt dit innovatieve platform dat de wijsheid van de Bijbel combineert met de grenzeloze mogelijkheden van AI-technologie. Elihai benadrukt dat nauwkeurigheid van het grootste belang is bij AI-technologie, vooral in de context van bijbelse geschriften.

Om dit probleem aan te pakken heeft het BiblePics-team de AI-modellen en algoritmen zorgvuldig getraind op een uitgebreid corpus van bijbelteksten. Ze hebben de AI gevoed met bijbelteksten en grenzen gesteld. Ze willen er zeker van zijn dat de antwoorden accuraat en contextueel zijn. Het team legt grote nadruk op de integriteit en trouw van de bijbelse verhalen; ze willen alleen dat de AI-figuren antwoorden geven waar ze vertrouwen in hebben, om verkeerde informatie of onnauwkeurigheden te voorkomen.

BiblePics noemt zichzelf een visionair bedrijfsmodel. Terwijl BiblePics aan zijn officiële lancering begint, biedt het platform momenteel alle functies gratis aan. “Het team is toegewijd aan de reis op lange termijn en beschouwt feedback van gebruikers als een onschatbaar onderdeel van de groei,” vertelde Elihai aan de Engelstalige krant Jerusalem Post. “We hebben ons gewaagd aan de verkoop van BiblePics producten, waaronder T-shirts, om de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het project te ondersteunen.

En voor degenen die meer willen doen dan alleen chatten met iemand uit de Bijbel, stelt de homepage ook gebedshuizen over de hele wereld voor, gerangschikt per land – synagogen en kerken.

BiblePics bevestigt op de homepage dat het niet gelieerd is aan een bepaalde religieuze groepering. De website is bedoeld als bron voor iedereen die de Bijbel wil lezen en er op een nieuwe manier mee wil omgaan. Je kunt dus ook door fotogalerijen bladeren en bijbelse selfies vinden, bijbelse stranden bekijken, bijbelse gerechten, bijbelse technologie, bijbelse dansfeesten, bijbelse mode en nog veel meer. Afbeeldingen die zijn gemaakt met AI-technologie en dus als zodanig moeten worden beschouwd en niets meer dan dat. Maar dat geldt waarschijnlijk voor het hele idee van deze website, die meer een gimmick is, maar aan de andere kant mensen juist daardoor naar de Bijbel leidt.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox