Whiskey uit Israël? Ja, en hoe!

En deskundigen zijn het erover eens dat het een van de beste ter wereld is.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: innovatie
Foto: Met dank aan Milk & Honey Distillery

Weg met Schotland, Milk & Honey Distillery (H&M) uit Israël heeft gisteren de titel “World’s Best Single Malt Whiskey” gewonnen bij de World Drinks Awards!

Ja, je hoort het goed, het land van melk en honing produceert nu de beste whisky ter wereld. Het is een fruitig brouwsel met hints van eikenhout, vanille en zelfs ijsthee – perfect voor als je wilt proosten en tegelijkertijd wilt hydrateren.

En laten we het Israëlische klimaat niet vergeten, met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar en een mediterrane sfeer, waardoor whisky snel maar toch sierlijk veroudert, net als goede wijn. Wie heeft tien jaar rijping nodig als je dezelfde kwaliteit in drie jaar kunt krijgen? Het is als fastfood, maar dan voor whisky – alleen veel sjieker.

De whisky van Milk & Honey Distillery heeft ook de APEX Dead Sea gewonnen op de Frankfurt International Trophy 2022, evenals twee gouden medailles op de San Francisco World Spirits Competition 2022. Dat klopt, niet één gouden medaille, maar twee! Het is als het whisky-equivalent van het winnen van de Wereldbeker en de Olympische Spelen in hetzelfde jaar.

En dit drankje is zo gewild, het wordt verkocht in 40 landen wereldwijd. Het is als de James Bond van de whisky – stijlvol, internationaal, en krijgt de klus geklaard.

M&H’s meerdere prijzen in verschillende categorieën en competities zijn het bewijs dat David het kan opnemen tegen Goliath in de wereld van sterke dranken. Bovendien zijn ze koosjer, dus je hoeft je niet schuldig te voelen over het drinken, maar je moet wel verantwoord nippen. Dus als je de volgende keer in de stemming bent voor whisky van topkwaliteit, vergeet dan de ouderwetse distilleerderijen – pak een fles Milk & Honey en zeg “L’Chaim” tegen het land van innovatie.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox