LedenWerken alle dingen echt mee ten goede?

Als ons geloof in de Schrift gebaseerd is op een reeks clichés, zullen we nooit groeien of antwoorden krijgen op moeilijke levensvragen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Wereld van de Bijbel
Een Joodse man bidt bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Wij moeten aanvaarden dat God onze gebeden beantwoordt volgens zijn wil en bereid zijn ons deel te doen. Dan zal alles meewerken ten goede. Foto: David Cohen / Flash90

Een van onze favoriete verzen thuis is het bekende “Alle dingen werken mee ten goede” uit Romeinen 8:28. Dit vers drukt uit dat hoe moeilijk onze problemen ook lijken, er toch iets goeds uit voortkomt. Dit heeft ons vaak geholpen om ons gezonde verstand te bewaren in moeilijke tijden.

Toevallig stuitten we op een christelijke Netflix-serie genaamd Manifesto, gebaseerd op Romeinen 8:28. Deze serie laat zien hoe omstandigheden die helemaal mis lijken te gaan uiteindelijk leiden tot genezing, heelheid en verlossing. Het is een vrij typische Hollywood-productie, maar het idee van geloof, dat alle dingen meewerken ten goede, blijkt een krachtige motivator die mensen door de slechtste tijden heen loodst. De film begint met een ongelooflijke (bovennatuurlijke?) gebeurtenis, maar de makers dringen uiteindelijk door tot de kern.

Ik heb altijd naar Romeinen 8:28 gekeken met Jesaja in gedachten. Hij citeert God als hij zegt: “Mijn gedachten zijn niet uw gedachten, mijn wegen zijn niet uw wegen” (55:8-9). Ik weet dat God veel verder kijkt dan mijn beperkte perspectief wanneer ik in een lastige situatie zit of een moeilijke beslissing moet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie