Wat is er gebeurd met de Messiasbelijdende Joden in Israël?

Toen ik deze Messiaanse promotievideo zag, die zich snel over de Israëlische media verspreidde, was ik kwaad. Deze man is gevaarlijk!

Een ultraorthodoxe man die zijn waren verkoopt met een klein pamflet waarop "Messias" staat. Hoe kunnen we Yeshua en zijn evangelie effectief promoten als zelfs Messias belijdende Joden zich bezighouden met promotioneel nepnieuws? Foto: Natie Shoah / Flash90

Een Messiasbelijdende Jood die in Noord-Israël woont, vertelt onze lieve Christelijke broeders en zusters dat de vrouw van waarnemend premier Yai Lapis een Messiasbelijdende Jood is! Dan, midden in onze verkiezingen van vorige week, neemt de video een hoge vlucht en verspreidt zich als een virus over de Hebreeuwstalige ether.

Nou, natuurlijk gingen Lapis politieke tegenstanders uit hun dak van vreugde en verspreidden de onzin dat zijn vrouw in Jezus gelooft! Yo VEH! In zijn ijver om Christenen aan te zetten tot het steunen van evangeliserende Joden (hij is een evangelist die wordt gesteund door christelijke donaties) maakt deze evangelist de premier van Israël klaar om door zijn rivalen te worden platgebeld met nepnieuws.

U begrijpt dat zelfs de geringste vermelding van Yeshua (Jezus) in een positief licht, laat staan een geloofsbelijdenis in Yeshua, politieke zelfmoord is in Israël. Lapid vermeldde ooit onschuldig en correct dat “mijn voorouderlijke afstamming Moshe Rabbeinu (Mozes), Jezus en de Rambam omvat,” een bekentenis waarvoor hij non-stop haatmail en harde kritiek blijft ontvangen van vraatzuchtige politieke rivalen.

Ik kan me niet voorstellen waarom een Messiasbelijdende Jood, zelfs als hij verkeerd geïnformeerd is, de ernst niet inziet van het luchthartig zeggen van dit soort dingen alsof het om een simpel feit gaat. De goede naam van een leider in Israël gebruiken om een menigte op deze manier op te hitsen zonder hun toestemming te vragen of zelfs maar de feiten te controleren is gewetenloos en gewoonweg slecht, hoe je het ook bekijkt.

Het lezen van de honderden commentaren op de video waarin Messiasbelijdende Joden; idioten, liefhebbers van Christelijke mammon en intrigerende oplichters worden genoemd, is deprimerend nadat zo velen van ons zo vele jaren hard hebben gewerkt om de goede naam van onze Heer Yeshua onder ons volk te verheerlijken.

Voor alle duidelijkheid: de vrouw van Lapid gelooft niet in Yeshua. Het echte verhaal is dat er een tijdje geleden wat gepraat werd toen beweerd werd dat Lapid’s schoonzus Il’il Keren (niet zijn vrouw) deel uitmaakte van een Messiaans-Joodse groep. Deze “beschuldiging” kwam van critici die niet gelukkig waren met haar benoeming in het bestuur van het Joods Nationaal Fonds (JNF). Keren ontkende later de beschuldiging en ik nam contact op met de Messiaanse groep in kwestie om uit te zoeken wat er werkelijk was gebeurd. Er was enig contact geweest met de familie Keren, maar op dat moment was niets sluitend, en zij smeekten mij om niets over dit verhaal te publiceren en dat Keren specifiek had geëist om onder geen beding hierover te berichten.

Hoe verontrustend deze video ook is, hij is niet ongewoon. Het overdrijven van missionaire effectiviteit en zelfs valse berichtgeving is al lange tijd een verontrustend probleem binnen het Evangelicalisme, en de tactiek ervan wordt ook door velen hier in Israël op grote schaal overgenomen. Wie kan de berichten vergeten over Yasser Arafat die Jezus accepteert of over grote aantallen rabbijnen die Yeshua volgen? Gezien de tragische geschiedenis van Israël met de Kerk doen deze onoprechte promotie-uitspraken grote schade aan de naam van onze Heer Yeshua onder ons volk.

Het lijkt erop dat de moderne religie de centraliteit van de individuele persoon heeft verloren, de mensen die wij moeten liefhebben en verzorgen. In plaats daarvan is religie een onpersoonlijke, institutionele loyaliteit geworden die gedijt op “programma’s” en het slachtoffer is geworden van het model van een feel-good, op enquêtes gebaseerde maatschappij, gevoed door publiciteit.

Bekijk de korte video hier.

Voor meer informatie over dit onderwerp, zie ook:

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox