LedenWaarom worden de gruweldaden van 7 oktober ontkend?

Als de Joden de boosdoeners zijn, dan is het moreel om hen te haten. Het is moreel om de kant van Hamas te kiezen.

Door Caroline Glick | | Onderwerpen: Hamas, Gaza
De verwoesting die Hamas-terroristen hebben aangericht in Kibboets Kissufim bij de grens tussen Israël en Gaza in het zuiden van Israël op 7 oktober 2023. Foto: door Erik Marmor/Flash90

Oppervlakkig gezien is de ontkenning van de Holocaust en de wreedheden begaan door Hamas onzinnig. Het fysieke bewijs van genocide bestaat. Er zijn getuigenissen van overlevenden, nazi’s en hun collaborateurs. En ze zijn allemaal onweerlegbaar.

Bovendien waren de nazi’s trots op het feit dat ze 6 miljoen Joden hadden vermoord. Door de Holocaust te ontkennen, lijken de nazi’s en nazi-aanhangers van vandaag hun helden te kleineren. Waarom zouden ze dat doen?

Het mysterie van holocaustontkenning is niet zomaar een raadsel uit een ver verleden. Het is cruciaal om het doel ervan te begrijpen nu we worstelen met onze huidige situatie. Onmiddellijk nadat de sadistische slachting van meer dan 1400 Israëlische mannen, vrouwen en kinderen door Hamas op 7 oktober aan het licht kwam, lanceerden Hamas-aanhangers over de hele wereld een gezamenlijke inspanning om te ontkennen dat er überhaupt iets was gebeurd.

Net zoals neonazi’s zowel de Holocaust vieren als ontkennen, houden degenen die enthousiast de verhalen hebben omarmd over afgeslachte en onthoofde Joodse baby’s en mannen, en verkrachte en in stukken gehakte Joodse vrouwen en meisjes, vol dat Hamas...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie