LedenWaarom links moet liegen over Hamas en de verkrachtingen op 7 oktober

Journalisten en degenen die berichten plaatsen op sociale media ontkennen de gruweldaden van 7 oktober op basis van het valse verhaal dat Israël een “koloniale kolonistenstaat” is die antisemitisme mogelijk maakt.

Door Jonathan S. Tobin |
Persconferentie van de Israëlische vrouwen die op 7 oktober gevangen werden genomen door terroristen van Hamas, ontvoerd werden naar de Gazastrook, daar vastgehouden werden en pas maanden later, op 7 februari 2024, vrijgelaten werden in Tel Aviv. Foto: Avshalom Sassoni/Flash90

Je hoeft niet alleen linkse publicaties als The Intercept of The Nation te lezen of naar het programma Democracy Now op NPR en Pacifica te luisteren om ontkenningen van de gruweldaden van 7 oktober tegen te komen. Ze zijn aan de orde van de dag op sociale media en het is moeilijk om ze te vermijden, tenzij je alleen maar kleine bubbels pro-Israël berichten volgt.

Maar de poging om te ontkennen dat verkrachting niet alleen wijdverspreid was, maar ook een belangrijk onderdeel van de plannen en tactieken van Hamas bij hun grensoverschrijdende aanvallen, is niet gebaseerd op oprechte scepsis over de gebeurtenissen.

De wijdverspreide bespotting van Israëlische verkrachtingsslachtoffers op internetplatforms is verre van een eerlijke zoektocht naar de waarheid en gaat bijna altijd gepaard met retoriek die verder gaat dan de feiten van 7 oktober en de Palestijnse pogroms tegen Joodse gemeenschappen in het zuiden van Israël. In plaats daarvan nemen de berichten aanstoot aan het idee dat iemand sympathie zou kunnen voelen voor de slachtoffers of verontwaardigd zou kunnen zijn over de daders. Zulke discussies gaan niet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie