Vuur en zwavel, het komt eraan!

We horen tegenwoordig niet veel ‘vuur en zwavel’-prediking, maar missen we dan iets? Wist je dat er actueel bewijs is, dat er echt vuur en zwavel op Sodom en Gomorra heeft geregend, dat de steden verwoestte? Wat betekent dat voor ons vandaag?

Door David Lazarus |

Talrijke Schriftteksten waarschuwen voor Gods oordeel op de mensheid, en ‘er zal vuur en zwavel regenen’ dient als een levendig beeld van hoe vreselijk het kan zijn.

Het verslag van de vernietiging van Sodom en Gomorra, en ‘het hele gebied’, is niet alleen een behoorlijk eng verhaal. We weten nu dat het precies zo gebeurde als beschreven is in het Bijbelse verslag: dat ‘het vuur en de zwavel uit de hemel regende en hen allen vernietigde’ (Lucas 17:29-30).

Er werden ballen van zwavel of vurige hagelstenen gevonden verspreid over het bekken van de Dode Zee van deze twee ‘zondige steden.’ Dit zijn duidelijk de overblijfselen van het zwavel en vuur, dat ooit neerviel en het hele gebied verwoestte.

In het Dode Zeebekken zijn zwavelbollen te zien, overblijfselen van de zwavel die in de Bijbel wordt genoemd en waarbij goddelijk vuur regende op de steden van de vlakte zoals beschreven in Genesis.

Kijk hoe een zwavelbol langzaam wegsmelt terwijl hij opbrandt.

Probeer je voor te stellen dat er een enorme hagelbui van deze vurige rotsen op de mensen in de stad valt die door het vlees heen smelten en door de stenen gebouwen waarin ze probeerden te ontsnappen. Je begint je een beeld te vormen van hoeveel angst en vernieling deze vlammende vuurbollen hebben veroorzaakt.

Petrus waarschuwt ons dat zwavel en vuur ‘hen tot as verbrandde als een voorbeeld van wat er op de goddelozen afkomt’ (2 Petrus 2:6). Ze zijn inderdaad het bewijs voor de hele wereld van ‘het oordeel van eeuwige vuur’ (Judas 1:7).

Gelukkig wacht de vijanden van God en zijn volk een soortgelijk lot. ‘En het beest werd gegrepen, en met hem de valse profeet die voor hem wonderen verrichtte, waarmee hij hen bedroog die het merkteken van het beest hadden ontvangen, en hen die zijn beeld aanbaden. Deze beiden werden levend geworpen in een zee van vuur die met zwavel brandt’ (Openbaring 19:20).

Komt Gods oordeel nog steeds?

Wat moeten we leren van dit vreselijke oordeel? Beoordeelt God de goddeloze nog steeds op deze manier? Moeten we echt vuur en zwavel verwachten, of is dit slechts een vurige waarschuwing? Wat moet er gebeuren voordat God eindelijk zijn oordeel over ons uitspreekt?

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.