Leden“Vrees niet, Mijn dienaar Jacob”

Het Land van Israël is een ark, een schaapskooi, een door God aangewezen schuilplaats voor de Joden. En onder de vleugels van de God van Israël kunnen allen die van Hem zijn, waar we ook zijn, hun toevlucht vinden.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: Bijbel, Bijbelstudie
Joden maken een Davidsster van kaarsjes, op de dag dat een Israëli werd vermoord in de Oude Stad in november 2021. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

In een angstaanjagende wending op 26 februari wekte Vladimir Poetin het spook op van een nucleaire massamoord, die de grootste bedreiging ooit voor de mensheid vormt. Rusland heeft genoeg kernkoppen om de hoofdsteden, provinciesteden en meer uit te wissen, van vrijwel elk land in het Westen.

Poetins invasie van Oekraïne trof de door de pandemie vermoeide wereld als een goederentrein – waardoor de 24/7 focus op Covid-19 verdampt. Elk forum – de NAVO, de EU, de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, de G7-landen; sportorganisaties, oliemaatschappijen, banken, luchtvaartmaatschappijen – probeert de dreiging onschadelijk te maken, maar brengt deze mogelijk dichterbij.

De Verenigde Naties zei dat de Rus “alle mogelijke middelen aanwendde om daadwerkelijk angst in de wereld te zaaien”. De Oekraïense ambassadeur zei dat Rusland “iedereen bang maakt”.

Christenen hebben, zoals gewoonlijk, verschillende opvattingen hierover. In de evangelische wereld gebruiken profetiedeskundigen en auteurs eindtijdscenario’s, hun discipelen vullen commentaarkolommen en posts op sociale media met opgewonden speculaties en proclamaties over de aanstaande oorlog van “Gog en Magog” en een nog meer naderende “opname”.

Natuurlijk willen we allemaal weten wat...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie