LedenVoorstanders van een staakt-het-vuren zijn de nuttige idioten van Hamas

Tegenstanders van een grondinvasie in Gaza met als doel de vernietiging van de terreurgroep halen humanitaire redenen aan. Dergelijke oproepen dienen alleen om een crimineel regime in stand te houden.

Door Jonathan S. Tobin | | Onderwerpen: Hamas, Gaza
Israëliërs zullen geen andere uitkomst accepteren dan een overwinning op Hamas. Foto: Chaim Goldberg/Flash90

Het is al meer dan twee weken geleden sinds de gruweldaden van 7 oktober de wereld schokten met de wreedheid en barbaarsheid van Hamas-terroristen, toen ze in Israël – wat treffend – pogroms uitvoerden. Het dodental van de grootste massamoord op Joden – 1.400 op één dag – sinds de Holocaust blijft stijgen naarmate meer lichamen worden ontdekt en geïdentificeerd. Tel daarbij de slachtoffers op die nog geïdentificeerd moeten worden, evenals de meer dan 4.000 gewonden en tot 200 anderen die naar Gaza zijn gebracht.

Voor het grootste deel van de wereld is het beeld van dit conflict echter al veranderd. De Israel Defence Forces gaan door met hun luchtaanvallen op Hamas-doelen in Gaza. De meeste discussies over het conflict richten zich nu op de benarde situatie van Palestijnse burgers en hoe, in de woorden van Nicholas Kristof, columnist bij The New York Times, het verlangen naar wraak en het vergeefse streven naar Israëlische veiligheid hebben geleid tot een campagne om “kinderen in Gaza te doden”.

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie