LedenVoordelen en risico’s van het Koninkrijk Gods

Deel 9 van onze serie die je meeneemt door de “Wereld van de Bijbel” om de setting en de lessen van de Schrift beter te begrijpen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Wereld van de Bijbel
Foto: www.lumoproject.com

“Het Koninkrijk der hemelen is als een schat, verborgen in een akker…” (Mattheüs 13:44)

Geld en politiek zijn altijd hand in hand gegaan, of misschien: jij krabt mijn rug en ik betaal je terug. In de eerste eeuw was dat niet anders. Het waren verontrustende, onstabiele tijden. Er waren cultuuroorlogen tussen het Hellenisme en de vroeg-Romeinse tradities, vergezeld van gewelddadige revoluties, zoals de Joodse Opstand die leidde tot de verwoesting van de Tempel.

Mensen probeerden hun spaargeld veilig te stellen door het om te zetten in munten, zodat het zijn waarde zou behouden wanneer een nieuwe koning of Caesar (keizer) het overnam, op zijn minst de metaalwaarde van de munten.

Tot op de dag van vandaag begraven Israëli’s contant geld onder de “balatot” of vloertegels, waar ze hopen dat niemand het zal vinden (inclusief de plaatselijke belastinginners!). In die tijd van onrust gebeurde het vaak dat de eigenaar van de begraven schat omkwam in een oorlog, werd verbannen of tot slaaf werd gemaakt, en alle kennis van de schat ging verloren. Totdat, natuurlijk, iemand toevallig het...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie