Vijf gewonden bij terroristische aanslag in de buurt van Jeruzalem

Israëlische troepen schoten de drie Palestijnse terroristen dood.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur
Vandaag raakten vijf Israëli's gewond bij een Palestijnse schietpartij bij het controlepunt Tunnel Road naar Jeruzalem. Foto: Yoav Dudkevitch/TPS

Vijf Israëli’s raakten donderdagochtend gewond bij een terreuraanslag in de buurt van het checkpoint op de “tunnelweg” die van Gush Etzion naar Jeruzalem leidt.

Medisch personeel van Magen David Adom (MDA) behandelde de slachtoffers ter plaatse, waaronder een man van in de 20 in kritieke toestand, voordat ze naar het ziekenhuis werden gebracht.

Een vrouw van begin 20 en een man van begin 30 raakten zwaargewond en een andere jongeman was lichtgewond.

Drie andere mensen werden behandeld omdat ze in schocktoestand verkeerden, zei het MDA.

Volgens de politie kwamen drie gewapende mannen in een auto aan bij de kruising en openden het vuur. Israëlische troepen reageerden door de terroristen neer te schieten en te doden.

Vorige week werd een Israëlisch-Amerikaanse grenspolitieagent gedood bij een terroristische aanslag in de buurt van de Herod’s Poort in de Oude Stad van Jeruzalem. Een andere agent raakte licht gewond bij de aanval.

De gedode politieagente was sergeant Elisheva Rose Ida Lubin, 20 jaar, uit Kibboets Sa’ad nabij de grens met de Gazastrook. Ze emigreerde in augustus 2021 van Atlanta naar de Verenigde Staten en werd in maart van het volgende jaar bij de politie ingelijfd.

De terrorist werd gedood. Hij werd geïdentificeerd als een 16-jarige inwoner van de oostelijke wijk Issawiya in Jeruzalem.

Eind vorige maand raakte een Israëlische politieagent ernstig gewond bij een mesaanval in de buurt van het Shivtei Yisrael tramstation in Jeruzalem.

Op 12 oktober raakten twee politieagenten gewond bij een terroristische aanslag in de buurt van de Oude Stad van Jeruzalem.

De aanslagen vonden plaats te midden van de voortdurende gevechten die werden uitgelokt door de invasie van Hamas in de Joodse staat op 7 oktober. Daarbij kwamen 1.200 mensen om het leven, raakten duizenden anderen gewond en werden ongeveer 240 gevangenen naar de Gazastrook gebracht.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox