Twee Israëli’s gewond bij terroristische aanslag in de buurt van Jeruzalem

De slachtoffers, een man en een vrouw, werden in goede tot matige toestand naar het ziekenhuis gebracht – Israëlische veiligheidstroepen schoten de terrorist neer en neutraliseerden hem.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur
Twee Israëli's raakten gewond bij een Palestijnse mesaanval bij het Tunnel Road checkpoint tussen Gush Etzion en Jeruzalem, 13 maart 2024. Foto: Magen David Adom

Twee Israëli’s raakten woensdagochtend gewond bij een terroristische mesaanval bij het checkpoint op de “Tunnel Road” tussen Gush Etzion en Jeruzalem.

Paramedici van Magen David Adom behandelden een 19-jarige vrouw en een 25-jarige man ter plaatse voordat ze in goede tot matige conditie naar het Shaare Zedek Medisch Centrum werden gebracht voor behandeling.

Veiligheidstroepen schoten de terrorist neer en schakelden hem uit.

“We hebben te maken met een natie wiens belangrijkste ritueel tijdens haar belangrijkste feestdag [Ramadan] het uitvoeren van terreuraanslagen is,” zei Shlomo Ne’eman, voorzitter van de regionale raad van Gush Etzion en de Yesha-raad.

“Het Israëlische volk zal niet geïntimideerd worden door deze barbaren, noch zullen zij onze eeuwige band met het Land van Israël doorsnijden,” voegde hij eraan toe.

In november schoten drie Palestijnse terroristen de 20-jarige IDF-korporaal Avraham Fetena dood en verwondden vijf andere veiligheidsagenten bij dezelfde grensovergang.

De terroristen behoorden tot een Hamas-cel en planden een grote aanslag in Jeruzalem.

Op dinsdagavond drong een Palestijnse terrorist de gemeenschap van Givat Ronen in het noorden van Samaria binnen en probeerde een Joodse inwoner neer te steken.

Volgens Arutz 7 achtervolgde de terrorist een inwoner en kwam hij tot op 220 voet van de speelplaats van de buitenpost, voordat hij werd afgeschrikt door de hond van een inwoner. Het leger lanceerde een klopjacht op de terrorist en zette wegversperringen op in het gebied.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox