LedenTwee eliminaties door twee vrouwen

De twee Jihad-commandanten werden uitgeschakeld door twee vrouwen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: luchtmacht, Operatie 'Ochtendgloren'
Israëlisch gevechtsvliegtuig. Foto: IAF

Het openingsschot van de operatie “Ochtendgloren” was de uitschakeling van de commandant van de noordelijke regio van de militaire tak van de Palestijnse Islamitische Jihad. De persoon die het uitvoerde vanuit het gevechtsvliegtuig is Kapitein S. Een paar dagen later werd ook de commandant van de zuidelijke regio van de Islamitische Jihad uitgeschakeld, en deze keer was Kapitein N. degene die deelnam aan de aanslag.

De ene was al bezig met het plannen van tegenacties in de operatie ‘Guardians of the Wall’, voor de andere was dit de eerste aanslag ooit. Beiden zijn gevechtsnavigators, en beiden verijdelden vanuit hun gevechtsvliegtuig de twee hooggeplaatste leiders van de Islamitische Jihad, Taysir al-Jabri en Khaled Mansour, in de operatie “Ochtendgloren”.

Kapitein S. reed vrijdagmorgen al terug naar haar huis toen ze plotseling te horen kreeg: “Ga terug naar het zuiden”. Inlichtingen over de vijandelijkheden in de zuidelijke sector begonnen binnen te komen. Ze keerde terug naar het squadron om de missies voor de operatie te plannen, en in één daarvan – werd ook zij ingedeeld....

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie