LedenToen God Gaza trof

De Palestijnen in de Gazastrook, die weigeren hun haat tegen de Joden, die zelfs tot massamoord gaat, op te geven, lijden enorm. Ze oogsten de storm die ze zelf, maar ook anderen, hebben gezaaid.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Hamas, God
Foto: Yonatan Sindel/Flash90

Dit artikel verscheen in het januari – februari 2024 magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


De Palestijnen in de Gazastrook, die weigeren hun haat tegen de Joden, die zelfs tot massamoord gaat, op te geven, lijden enorm. Ze oogsten de storm die ze zelf, maar ook anderen, hebben gezaaid. Hun collectieve agressie tegen Israël, die geen maat kent, heeft de beker van goddelijke toorn gevuld. Hun zelfgekozen pad is een pad van zelfvernietiging.

Momenteel zijn we getuige van een herhaling van de gebeurtenissen in de Palestijnse enclave, zoals ze in de Bijbel warden beschreven. Zoals de gebeurtenissen zelf worden herhaald, zo warden ook de gevolgen ervan herhaald. Het is dezelfde ongebreidelde slechtheid die God in de dagen van Noach ertoe dwong de nodige gerechtigheid te laten neerregenen en de heidenen te vernietigen. Het is duidelijk dat we in zo’n tijd leven.

Het zwaard van de Heer

Het hoeft niet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie