LedenTerwijl de VS Zelensky het hof maakt, belt Poetin met Jeruzalem

Niet dat hier direct iets achter gezocht moet worden, maar het ziet er niet goed uit voor Israël.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: Verenigde Staten, Oekraïne, Rusland, Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu en Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting in 2015. Foto: Flash90

Op woensdag en donderdag vond een vreemde reeks gebeurtenissen plaats tussen de Verenigde Staten en Oekraïne en tussen Rusland en Israël.

Slechts enkele uren nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag was ontvangen in het Witte Huis en het Amerikaanse Congres, en slechts enkele uren nadat de nieuwe Israëlische premier Benjamin Netanyahu de vorming van een regering had aangekondigd, belde de Russische president Vladimir Poetin de Israëliër om hem te feliciteren met zijn overwinning bij de parlementsverkiezingen zeven weken eerder.

Op woensdagochtend meldden Europese media dat Zelensky voor het eerst sinds het begin van de oorlog zijn land verliet en naar de VS vertrok voor een ontmoeting met president Joe Biden en een toespraak voor het Amerikaanse Congres op Capitol Hill.

De Oekraïner werd overgevlogen in een Amerikaans militair vliegtuig en geëscorteerd door Amerikaanse straaljagers om zijn veilige aankomst in Washington te garanderen.

Tijdens de vlucht trokken de media vergelijkingen tussen de Oekraïner en de voormalige Britse premier Winston Churchill, die ook midden in de oorlog zijn land verliet om...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie