Terreur onderwijzen aan kleuters

Het kindertijdschrift van Fatah legt zijn ware doel bloot: de vernietiging van de Joodse staat.

Door Itamar Marcus | | Onderwerpen: Palestijnen
Palestijnse kinderen worden van jongs af aan geïndoctrineerd met anti-Israël haat, dus het is geen wonder dat ze zich als volwassenen tot geweld wenden. Foto: Wisam Hashlamoun / Flash90

Palestinian Media Watch heeft onlangs een rapport gepubliceerd over Fatah’s Waed kindertijdschrift, waarin elke uitgave van de afgelopen acht jaar aan bod komt. De boodschappen die via deze publicatie aan Palestijnse kinderen worden overgebracht bevestigen dat het doel van de Palestijnse Autoriteit en Fatah altijd was, en nog steeds is: niet twee staten, maar eerder de vernietiging van Israël en de vervanging ervan door “Palestina”.

Het volgende is een samenvatting van het rapport, getiteld “Terror Teaching to Tots”, dat in zijn geheel zal worden vrijgegeven op de GPO’s Christian Media Summit in Jeruzalem deze week.

Fatah, de leidende politieke beweging van de Palestijnse Autoriteit, leidt een jeugdbeweging voor Palestijnse kinderen van 6 tot 15 jaar, die een kindertijdschrift uitgeeft met de naam Waed (Arabisch voor “Belofte”). Het tijdschrift wordt gepubliceerd op de website van de jeugdbeweging en verspreid bij Fatah- en PA-activiteiten en in PA-scholen. Waed is de antithese van vredesonderwijs. Hoewel niet al het materiaal in het blad haat tegen Israëli’s en Israël uitdraagt, zijn alle verwijzingen in het blad naar Israëli’s en Israël hatelijk.

De fundamentele boodschap van Waed is dat Israëli’s buitenlandse kolonialistische indringers zijn, en dat Israël daarom geen bestaansrecht heeft. De Palestijnen, geleid door Fatah, zullen de heroïsche “gewapende strijd” voortzetten totdat de indringers verslagen zijn en vertrekken. Er is geen spoor van Israëls legitimiteit, noch van de mogelijkheid dat Israël naast een bevrijd Palestina zal bestaan.

Een fictief verleden creëert een gewelddadige toekomst

Fatah’s herschrijven van het verleden genereert zijn visie op de toekomst. Een fictief 5000 jaar oud “Kanaänitisch Palestijns Arabisch” volk wordt uitgevonden als voorwendsel voor alle Palestijnse rechten. Het uitwissen van de authentieke Joodse geschiedenis in het land is het voorwendsel om Joden daar vandaag geen rechten te geven. Israëliërs worden gebrandmerkt als “vreemdelingen die van alle uiteinden van de aarde kwamen, vreemdelingen die Palestina niet kenden en er niet woonden – noch zij, noch hun vaders en voorvaderen” (Waed, Issue 36, p. 2). Elke stad in Israël en elke centimeter van Israël zou deel uitmaken van het “gestolen” Palestijnse “thuisland”.

Dienovereenkomstig wordt Israël gedelegitimeerd als de “stelende entiteit” en worden Israëli’s gedemoniseerd als de “joodse indringers” en “zionistische indringers”. Fatah verkondigt dat het Israël zal vernietigen door “Palestina te bevrijden van de stelende zionistische entiteit” (Waed, Issue 32, p. 3). De vernietiging van Israël wordt verpakt in verschillende eufemismen, zoals: “de periode van het zionisme zal uiteindelijk voorbijgaan,” en “er is geen indringer die… het [Palestina] niet verslagen heeft achtergelaten.” (Waed, Issue 27, p. 23).

Deze onvermijdelijke “bevrijding” van Palestina zal niets minder zijn dan dat de Palestijnse “slachtoffers” gerechtigheid bereiken, aangezien de Palestijnen het “absolute recht” hebben om “hun rechten volledig terug te nemen” (Waed, Issue 26, p. 12).

Waed benadrukt dat het doel van Fatah het beëindigen van Israëls bestaan is, en niet alleen Israëls controle over de Westelijke Jordaanoever. De verwijzingen naar “Palestina”, “gestolen vaderland” en “bezetting” omvatten altijd heel Israël. Zo ook alle kaarten van “Palestina.”

Demonisatie

Naast het delegitimeren van Israël als staat, demoniseert de PA/Fatah Israëli’s als individuen. Ze noemen hen kwaadaardige, racistische, bloeddorstige moordenaars, met uitdrukkingen als de “gigantische Israëlische moordmachine”, “Zionistische bendes” en “het bloed van Gaza’s kinderen heeft de dorst van het Israëlische monster niet gelest.” Onder de vele laster die het verspreidt, beschuldigt het blad Israël van nazi-achtige verschrikkingen.

Voor de PA/Fatah is deze verzonnen geschiedenis het fundament van het Palestijnse lot. De Waed boodschap: Israël werd gecreëerd door diefstal, haar voortbestaan is een misdaad, en haar beëindiging via “gewapende strijd” is gerechtvaardigd en onvermijdelijk.

Deze haatopvoeding zal de drijvende kracht zijn achter de volgende generatie van Palestijns terrorisme.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox