Tel Aviv op de zevende plaats in ‘s werelds beste tech-ecosysteemonderzoek

De startups in de stad worden gewaardeerd op 120 miljard dollar en haalden in 2021 een recordbedrag van 20 miljard dollar op, goed voor 63% van het totaal van het land.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: technologie, startup, economie
Tel Aviv Zakencentrum. Foto: Fabulousparis / Shutterstock

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Startup Genome heeft Tel Aviv op de zevende plaats gezet in een jaarlijks onderzoek naar ‘s werelds beste ecosystemen voor startups.

“Israël heeft meer startups per hoofd van de bevolking dan enig ander land ter wereld, dankzij zijn hechte ondernemersgemeenschap, indrukwekkende onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten, goed opgeleide bevolking en sterke overheidssteun,” aldus Startup Genome.

De startups van Tel Aviv worden gewaardeerd op 120 miljard dollar en haalden in 2021 een recordbedrag van 20 miljard dollar op, goed voor 63% van het totaal van het land. Daarnaast telde de stad 30 zogenaamde unicorns, bedrijven met een waarde van meer dan 1 miljard dollar, en 20 bedrijven die naar de beurs gingen en 4 miljard dollar opbrachten.

In 2021 brachten cyberbeveiligingsbedrijven 8,8 miljard dollar in het laatje, drie keer zoveel als het jaar ervoor, aldus het onderzoeksbureau.

Andere redenen voor startende ondernemingen om zich in Tel Aviv te vestigen, zijn onder meer de belastingvoordelen en de aftrekmogelijkheden voor individuele investeerders die in de beginfase van een bedrijf in onderzoek en ontwikkeling investeren. Het Israëlische ministerie van Economische Zaken biedt ook loonsubsidies aan voor bepaalde groepen, zoals studenten en minderheden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox