LedenTacheles met Aviel – Een hervormde terreurregering

Ik zeg het open en eerlijk. De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft haar nieuwe regering onthuld als onderdeel van de hervormingen die Washington eist.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Palestijnse Autoriteit, Tacheles met Aviel
De Palestijnse leider Mahmoud Abbas (C) en de ministers van de herschikte regering poseren voor een familiefoto na de beëdigingsceremonie in de stad Ramallah, 31 maart 2024. Foto: EPA-EFE / ALAA BADARNEH

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas benoemde twee weken geleden Mohammed Mustafa tot nieuwe premier nadat de vorige premier, Mohammed Shtajjeh, eind februari onder druk van Arabische staten en Washington gedwongen werd af te treden. De nieuwe PA-regering presenteert zichzelf als een regering van technocraten, waarin de ministers tot geen enkele partij behoren en acht ministers uit de Gazastrook komen, waaronder vier vrouwen. De regering van technocraten werd zondag in Ramallah beëdigd, met 22 van de 23 nieuwe ministersposten. Dat klinkt fantastisch. Palestijnse technocraten bepalen nu het beleid, d.w.z. mensen die ervan uitgaan dat er ideologievrije en rentevrije manieren zijn om het algemeen welzijn en de staatsstabiliteit van de Palestijnen te garanderen.

Wat wordt er niet gedaan om de Gazastrook op een presenteerblaadje opgediend te krijgen door Israël na afloop van de Gaza-oorlog en de vernietiging van Hamas? In de buitenlandse media worden hervormingen gepropageerd. De nieuwe minister van Religie noemt Joden apen en varkens en de nieuwe minister van Vrouwenzaken is een fan van terreur en prijst terreuraanslagen op Joden.

Afgelopen weekend...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie