LedenSommige journalisten liegen

Waarom is de berichtgeving over bepaalde zaken – zoals Israël – zo eenzijdig? Een voorbeeld uit de VS. De tussentijdse verkiezingen bewezen nogmaals dat veel verslaggevers de waarheid onderdrukken om in elk geschil hun positie te versterken.

Door Jonathan S. Tobin | | Onderwerpen: media
De flagrante vooringenomenheid van de media ten gunste van Pennsylvania Lt. regering John Fetterman laat nogmaals zien waarom de pers niet te vertrouwen is in haar berichtgeving over Israël. Foto: John Fetterman Campagne

Degenen die de berichtgeving in de media observeren, worstelen al lang met de kernvraag die centraal staat in hun streven. In het licht van onjuist nieuws – zoals zoveel over Israël in de reguliere media – is het gemakkelijker om fouten, vervormingen en gebrek aan context aan te wijzen dan om duidelijk te maken waarom het onjuiste nieuws überhaupt voorkomt.

Oplettende Amerikanen kregen deze week een verklaring voor een geval van vooringenomenheid in de berichtgeving over een verkiezingscampagne. De democratische kandidaat voor de Senaat van Pennsylvania, John Fetterman, en zijn republikeinse tegenstander, Dr. Mehmet Oz , hadden samen gedebatteerd. De reacties, op wat waarschijnlijk de meest bizarre ontmoeting van dit soort sinds mensenheugenis moest zijn, waren gemengd.

In een hyper partijdig tijdperk en in een verkiezing die de controle van de Senaat zou kunnen bepalen, was het te verwachten dat Democraten en Republikeinen zouden reageren op het nationale televisiedebat door te beweren...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie