Schoolkinderen tekenen Jezus, Israëlische ouders protesteren tegen “missionaire invloed”

Ouders van kinderen uit groep 7 van een school in Rehovot hebben geklaagd nadat hun kinderen een opdracht over het christendom hadden gekregen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: onderwijs, Jezus
Illustratie Foto: Gershon Elinson / Flash90

“Dit is zendingswerk!” riepen boze Israëlische ouders eerder deze maand in het centrum van Rehovot. Hun kinderen hadden de opdracht gekregen een model van Jezus of een andere fundamentele gebeurtenis van het christendom te maken.

De kinderen konden onder meer kiezen uit het schilderen van een afbeelding van Jezus of het maken van een afbeelding of model van het Laatste Avondmaal, de doop van Johannes of de ontmoeting van Maria met de engel Gabriël.

De ouders hielden vol dat deze taak verder ging dan louter geschiedenisstudie en niets anders was dan een missionaire poging om hun kinderen te beïnvloeden.

“Ik kwam het werk van mijn zoon tegen en was geschokt toen ik een tekening van Jezus zag,” vertelde een moeder aan het Hebreeuwse dagblad Israel Hayom. “Ik las de opdracht en wist niet of ik moest lachen of huilen. Ze moesten een model bouwen van het Laatste Avondmaal of Jezus tekenen of zoiets.”

Israel Today publiceerde eerder dit jaar een artikel waarin wij het ministerie van Onderwijs vroegen of Jezus en het christendom al dan niet worden onderwezen op Israëlische scholen, gezien de historische band met dit land. Wij ontdekten dat Jezus wel degelijk wordt onderwezen op Israëlische scholen, en wel op een tamelijk respectvolle manier.

Maar wat er op de middelbare school in Rehovot is gebeurd, gaat waarschijnlijk een beetje verder dan het leerplan van het ministerie van Onderwijs.

In een verklaring van de school staat dat de les in kwestie ging over diplomatie en het leren over andere culturen, religies en wereldbeelden, en dat het nooit de bedoeling is geweest het geloof van de leerlingen te beïnvloeden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox