Ron DeSantis: Er is geen Israëlische “bezetting”

Gouverneur van Florida zegt dat Judea en Samaria “betwist” zijn en dat Joden het recht hebben er te wonen.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Verenigde Staten
Gouverneur Ron DeSantis (Florida) ondertekende op 17 juni 2021 wetgeving die voorziet in extra financiering voor Joodse doelen en steun voor Hatzalah hulpverleners. Foto: Twitter/Hatzalah of South Florida

Tijdens een toespraak op de politieke conferentie van de Republikeinse Joodse Coalitie in Las Vegas op zaterdagavond verdedigde gouverneur Ron DeSantis van Florida – een van de topkandidaten voor de presidentsrace van 2024 – het recht van Joden om te leven in hun bijbelse thuisland Judea en Samaria.

“Het kan me niet schelen wat Buitenlandse Zaken zegt. Het is geen bezet gebied, het is betwist gebied,” zei DeSantis. “Als je kijkt naar onze staat van dienst inzake Israël en de steun van de Joodse gemeenschap, is die ongeëvenaard,” vervolgde hij.

Zie gerelateerd verhaal: Zei Biden dat er geen “Palestina” was en rechtvaardigde hij de Israëlische “bezetting”?

DeSantis zei dat hij bij de recente Amerikaanse tussentijdse verkiezingen het grootste aandeel Joodse stemmen in de geschiedenis van Florida heeft gekregen.

“Toen ik gouverneur werd, was een van de eerste dingen die we deden de strijd tegen Airbnb, die Israëlische Joden discrimineerde, en we wonnen die strijd tegen Airbnb,” voegde hij eraan toe. Hij zei ook dat onder zijn leiding de beveiliging van Joodse scholen is verhoogd.

“We hebben een wet getekend om antisemitisme te bestrijden. We zullen niet toestaan dat universiteiten in de staat Florida broeinesten worden van anti-joods sentiment, zoals ze dat in het hele land al zijn,” zei DeSantis.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox