Israëlische bank blokkeert rekeningen Judeese boer na Amerikaanse beschuldigingen van “kolonistengeweld”

Volgens het uitvoeringsbevel van president Joe Biden mogen Amerikaanse personen en bedrijven geen tegoeden of diensten verstrekken aan Yinon Levi.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: VS, Joodse kolonisten
Bankfiliaal van Leumi. Foto: Shutterstock.

De Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich beschreef de maatregelen van het Witte Huis als een “absurd bevel zonder rechtvaardiging” en beloofde ervoor te zorgen “dat de banken de burgers van Israël geen schade berokkenen”. De Joodse staat is “geen bananenrepubliek van de Verenigde Staten”, voegde de minister van Financiën eraan toe.

Na een bezoek aan Levi’s huis op zondag, zei Religieuze Zionistische Partij Knessetlid Zvi Sukkot dat hij ook de andere parlementsleden zou oproepen om een dringende discussie over de zaak te houden.

Ondertussen kondigde Canada aan dat het de Verenigde Staten zou volgen en sancties zou opleggen aan Israëlische burgers die beschuldigd worden van het aanzetten tot geweld in Judea en Samaria, evenals maatregelen tegen Hamas-terroristen in Gaza.

“We zijn hier actief mee bezig,” vertelde de Canadese minister van Buitenlandse Zaken Melanie Joly zondag vanuit Oekraïne aan de Canadese Radio en Televisie. “Ik zorg ervoor dat terwijl ik in Oekraïne ben, het werk wordt gedaan in Ottawa, en ik kijk ernaar uit om binnenkort een aankondiging te doen.”

Volgens Israëlische politiegegevens die in november werden vrijgegeven, waren er 97 incidenten van illegale activiteiten die werden toegeschreven aan Joden in Judea en Samaria in de periode vanaf het begin van de huidige Hamasoorlog op 7 oktober tot 7 november, vergeleken met 184 overtredingen in dezelfde periode in 2022.

Tussen 7 oktober en 15 januari registreerde de Hatzalah Reddingsgroep voor Judea en Samaria meer dan 2.600 terroristische aanvallen op Israëli’s in het gebied, waaronder 760 gevallen van steengooien, 551 aanvallen met vuurbommen, 12 pogingen tot of succesvolle mesaanvallen en negen aanvallen met voertuigen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox